Kosíková väzba v Mali bez jedla a hygieny

12. januára 2018, kormidlo, Nezaradené Politika

Malijská väznica v ktorej je Ľuboš Kosík má problémy: je projektovaná pre 400 väzňov no v skutočnosti je ich tam vyše 1400. Väzni zomierajú pre zlé podmienky z nedostatku jedla a zlej hygieny. Ľuboš Kosík je už rok v tejto väznici a slovenským novinárom sa posťažoval, že je v cele s 200 až 240 ľuďmi, spia jeden tesne vedľa druhého, teda tak, že pri hlave máme nohy susedov, aby sme sa pomestili.

Na adresu Kosíka som položil otázku v blogu: Sme svetovou jednotkou (10.1.2018). Kde bol ten Kosík min. pred 10 rokmi, resp. čo mu bránilo, aby s tým vyrukoval oveľa skôr, aby sa to ešte dalo vyšetriť a aby vinníci boli právoplatne odsúdení, čiže potrestaní??!

Takže, ako bežný občan si znovu kladiem otázku: prečo ten Kosík s tou výpoveďou o únose neprišiel už aspoň pred 10 rokmi, keď teraz takmer po 22 rokoch je už aj tak všetko premlčané?! Nebudú práve tie zlé podmienky (vo väznici) príčinou toho, že sa Kosík o únose Michala Kováča ml. takto náhle rozhodol vypovedať? A to len preto, že sa bojí o svoj život?!

Média zverejnili celú spoveď Kosíka a jeho slová vraj môžu zničiť Ivana Lexu.

Kosík: V čase môjho pôsobenia v SIS v rokoch 1995 až 1998 bol riaditeľom Ivan Lexa a o všetkých krokoch a postupoch príslušníkov SIS vedel.

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky už zaznamenala jeho vyhlásenie, teraz tieto informácie posúdi a rozhodne o ich využiteľnosti na účely trestného konania. (Kosík tvrdí, že ho nikto do ničoho nenútil.)