Vážení, čo tak prestať platiť tie koncesionárske poplatky. . .

11. januára 2018, kormidlo, Nezaradené Politika

Vraj poplatky za RTVS rozhádali Slovensko! Mýlite sa páni novinári, to iba politici sú medzi sebou kvôli koncesionárskym poplatkom rozhádaní. Už len malá anketa potvrdila, že z 1 259 Slovákov by až 85% súhlasilo so zrušením koncesionárskych poplatkov.

Maďarič (minister kultúry) je za primerané zvýšenie koncesionárskych poplatkov a s návrhom Andreja Danka, ktorý by koncesie najradšej zrušil, že tým sa netreba ani zaoberať. Dankov návrh by vraj nebol dobrým riešením a Slovensko by malo pocit vysokého ohrozenia. (Narážal na nezávislosť médií).

Martin Glváč, poslanec Smeru: „Môj sociálny balíček ľuďom? Nikdy nebudem hlasovať za zvýšenie koncesionárskych poplatkov! A optimalizácia nie je zvyšovanie,“ napísal na sociálnej sieti.

Béla Bugár je zatiaľ zdržanlivý, podľa neho je však potrebná diskusia. A hovorkyňa Mostu Klára Debnár to okomentovala: Sme presvedčení, že pre správny model financovania sa môžeme rozhodnúť len na základe dôkladnej analýzy.

Viskupič (OĽANO): „Pre mňa je absolútne neakceptovateľné, aby Rezníkove (šéf RTVS) návrhy na zmenu financovania prichádzali predtým, ako dodrží slovo, a to, čo deklaroval vo vlastnom projekte ešte ako kandidát. Tvrdil, že je schopný udržať súčasný stav v RTVS a zvládnuť aj prevádzku nového tretieho televízneho kanála s existujúcimi zdrojmi. Rezník opakovane žiada obrovské sumy zo štátneho rozpočtu a podáva návrhy, ktoré chcú viac zaťažiť peňaženky domácností.“ Zdroj: http://www.topky.sk/cl/100535/1681815/Poplatky-

Ankéta:

Čo je podľa vás najlepším riešením v prípade koncesionárskych poplatkov?

Zrušiť koncesionárske poplatky

85%

Zvýšiť ich

6%

Znížiť ich a pridať viac reklamy

 

1%

Meniť by sa nemalo nič

 

8%

Počet hlasov: 1259

Môj názor: Tie koncesionárske poplatky by sme museli prestať platiť všetci, ale toto naozaj nehrozí, lebo Slováci sa nedokážu zjednotiť v ničom. (A politici, tí tie poplatky nezrušia, oni potrebujú dostať do štátnej kasy každé euro, ktoré môžu vyžmýkať len z našich peňaženiek. 🙁