Načo máme ministerstvo obrany?

8. decembra 2017, kormidlo, Nezaradené

Z armádnych skladov mizne munícia, ako zemiaky z polí JRD, ale prioritou pre ministerstvo obrany sú obrnené vozidla 8×8 za ktoré chce dať 1,2 miliardy eur.

Z trenčianskeho armádneho skladu už druhýkrát zmizlo niekoľko zbraní. Hovorí sa aj o 11 kusoch takzvaných odpaľovacích zariadení! V apríli tam chýbala munícia 120 granátov a desať protitankových striel, a v sklade pri Sklenom (okres Turčianske Teplice) chýbalo zase 300-tisíc nábojov. (Ale podľa inventarizácie je tých skladov /v ktorých údaje nesedia/ viac.)

Ak by k niečomu takému došlo prvýkrát, tak nezainteresovaný človek by si mohol povedať, že nie je to bežné, aby sa aj v armáde kradlo, obzvlášť v muničnom sklade. Ale ak k tomu došlo v pomerne krátkom čase už po tretíkrát, tak tu už naozaj niečo poriadne smrdí!

Potrebujeme vôbec takú armádu? Myslím si, že je to iba banda darmožráčov, no najviac ma vytáča, že po tej „neskutočne veľkej drine“, ktorú vykonávajú, idú ešte oveľa skôr do dôchodku. A ľudia, ktorí drú celý život a pracujú za podstatne nižšiu mzdu, tak ešte aj ich dôchodok bude oveľa nižší. (A aby toho nebolo málo, tak tým ľuďom ešte z roka na rok zvyšujú aj vekovú hranicu odchodu do dôchodku.) 🙁
Jedinú vec, ktorú by som armáde pripísal k dobru, je tá, že ak sú záplavy, alebo v zime snehové kalamity, tak aspoň vtedy sú užitoční, (našťastie k tým udalostiam nedochádza príliš často), ale nebiť toho, tak sú tu skutočne zbytoční.

PS

Bezpečnostný analytik tvrdí, že o tieto zbrane majú záujem aj teroristi, a na čiernom trhu sa dajú veľmi ľahko predať…