Kim Čong-un – s USA chceme dosiahnuť rovnováhu vojenských síl

17. septembra 2017, kormidlo, Nezaradené

„Našim konečným cieľom je dosiahnuť rovnováhu síl so Spojenými štátmi a donútiť amerických vodcov, aby sa už neopovažovali hovoriť o vojenskom riešení severokórejskej otázky,“ – V tomto prípade by sa patrilo položiť otázku: Koho je to cieľom? Je to cieľom Kima a jeho vojenských generálov, alebo celého národa?!

Kim Čong-un a jeho generáli Foto: TASR/AP

Kim Čong-un a jeho generáli Foto: TASR/AP

Neverím, že toto je vôľou celého národa Severnej Kórei, veď väčšina obyvateľstva tam už pomaly nemá čo jesť!!! Iba ak by si všetci občania Severnej Kórei povedali (samozrejme iba sami pre seba), že je to aj tak  jedno, či zomrú hladom, alebo počas výbuchov jadrových zbraní. Veď v druhom prípade by to bolo oveľa rýchlejšie. 🙁

Spomienkami sa vraciam k udalostiam, ktoré sa odohrávali v bývalom Československu v 68 roku: keď väčšina z nás, (čiže tých, ktorí sme to zažili) nenávistne „vítala“ sovietskych agresorov. Takmer v každom meste sa našlo zopár odvážlivcov, ktorí sa postavili pred ich tanky a iba svojim „holým telom“ im dávali zreteľne najavo, že ich tu nikto nechce a nech idú tam odkiaľ prišli! Samozrejme, že týmto svojim počinom nič nedosiahli, skôr to bolo o tom, že až príliš riskovali, že prídu o život. (Ak sa nemýlim tak niektorí oň aj prišli).

Možno sa niekto v duchu opýta, čo tým chcem povedať?! No iba uvažujem o tom, či by tí agresori začali strieľať do občanov (civilistov) ak by sa im na odpor postavil celý národ? (Myslím si, že v takom prípade by aj sám Brežnev poriadne zvážil či nemá spraviť poriadok iba s tými, ktorí ho požiadali o vojenskú výpomoc.)

Takže verím tomu, že aj v tej Severnej Kórei, ak by sa Kimovej politike postavil na odpor celý národ, tak by nemíňal prostriedky na vojenskú výzbroj, ale staral by sa o to, aby sa mali dobre všetci občania a nie iba tá hŕstka, ktorá ho obklopuje.