Košické „biele albatrosy“ núdzovo pristali na hladine jazera

23. júla 2017, kormidlo, Nezaradené

Samozrejme nehovorím o skutočných albatrosoch, iba mi ich pripomenuli divé kačky, hlavne to ich nádherné zoradenie, akým sa nerušene plavili v blízkosti rekreujúcich sa ľudí.

dscn0412dscn0415V tých tropických horúčavách by bolo veľkým hriechom vysedávať doma a riskovať dehydratáciu svojho tela (mám na mysli hlavne seniorov), aby vaši rodinní príslušníci (potom, ak taký prípad nastane) neboli nútení privolať rýchlu zdravotnú službu k záchrane vášho života.

V dnešnej dobe je o to, aby ste sa pri vode nenudili všeobecne postarané tak, že si stačí rozložiť svoje veci na tráve v blízkosti mladých ľudí a ak ste zhovorčivý typ, tak s nimi môžete nadviazať rozhovor na akúkoľvek tému. Naporúdzi je dostatočný počet príkladov…, môžete sa s nimi rozprávať napr. o počasí, ale aj o politikoch, prípadne o znečisťovaní životného prostredia samotnými turistami v prírode, práve na túto tému je nekonečné množstvo príkladov spojených s udalosťami, ktoré poniektorým ľuďom nie príliš lahodia ich sluchu…, oblasť, ktorú ja často navštevujem je dostatočne známa tým, že väčšina turistov, ktorí tam prichádzajú (stabilní, ale aj náhodní) sa správajú tak, že to čo so sebou k vode prinesú vo forme jedál a občerstvenia, tak po ich konzumácii to končí tak, že odpadky a rôzne obaly ako napr. hliníkové plechovky, alebo plastové fľaše nakoniec nechajú tam, čiže ich jednoducho hodia do blízkeho krovia! (Veď tam sa toho veľa vmestí, no nie?! A možno si myslia, že raz sa niekto nájde, čiže nejaký poctivec, ktorý to po nich uprace). Skutočne nedokážem pochopiť, aký je to pre takých ľudí problém, že k vode vedia priniesť so sebou (tieto mnou menované nádoby), ale už prázdne, ktoré sú podstatne ľahšie a aj lepšie uskladniteľné, tak tie si už naspäť so sebou zobrať nevedia!!! (A cestou ich potom môžu vhodiť do najbližších smetných nádob, ku ktorým dorazia, alebo priamo do svojich domových smetných nádob.) Lenže to by som asi veľa chcel od takýchto pohodlných ľudí, že?! Hlavne, že všetci chcú mať nádherné životné prostredie a pritom práve svojou lenivosťou ho ešte viac devastujú. 🙁

dscn0413dscn0417

 

 

 

 

 

 

 

Čo myslíte, ktorá z tých „kačičiek“ (na oboch fotografiách) je najkrajšia? 😀