Je bezpečnosť práce skutočne na prvom mieste? !

22. apríla 2017, kormidlo, Nezaradené

Na mojej včerajšej cyklotúre (KVP – Jahodná a späť) som sa presvedčil, že u niektorých Slovákov počas ich pracovných úkonov je bezpečnosť pri práci poslednou vecou, ktorá ich „trápi“.

dscn0003-kopie

Na tejto fotografii je dobre vidieť, že vodič tejto honky (bager) jednoznačne porušil bezpečnostné predpisy. Nechcem si ani predstaviť, čo by sa stalo, ak by mu na tejto honke začala nečakane zlyhať hydraulika. Bol by to masaker, tí robotníci by nemali šancu ubrániť sa tomu, aby ich s tou honkou prevalcoval, ako vypadnuté vrecia  zemiakov. (Viem si veľmi dobre predstaviť, aké reakcie by boli v debate k takejto udalosti, určite by tam nechýbali aj príspevky tohto štýlu: Aspoň bude o pár rómskych spoluobčanov menej). 🙁

Ale stopercentne viem, čo by sa stalo, ak by sa takto zachoval nejaký vodič v USSteel-e. Ak by niektorý vodič takýmto spôsobom porušil bezpečnostné predpisy v USSteel-e a mal by tú smolu, že by ho pri tejto činnosti sfotil bezpečnostný techník, tak ten vodič by celkom určite dostal okamžitú výpoveď. A dovolím si tvrdiť, že okamžitú výpoveď by dostal nielen ten vodič, ale aj tí pracovníci, ktorí by sa v tej veľkej lyžici na honke viezli. (Táto lesná cesta je v blízkosti rekreačného strediska Bankov a títo pracovníci vedľa tej cesty robia nosné konštrukcie. Tie budú slúžiť na reklamné účely /s najväčšou pravdepodobnosťou/ na nich budú pripevnené turistické mapy).

 

Tu je aj zopár fotiek z mojej cyklotúry:

dscn0002-kopiedscn0006

dscn0007

 

 

 

 

 

 

 

 

Iba pred pár dňami zmizol na Jahodnej sneh a bláznivý apríl sa postaral o jeho novú nádielku.

 

 

 

 

 

Už sa zdalo, že do zimy na Jahodnej už sneh nebude a len pred pár dňami sa bláznivý vietor postaral o takéto snehové záveje pred reštauračným zariadením pod zjazdovkou na Jahodnej.

dscn0005