Euroúradníci nám všetkým dali riadnu facku!

22. mája 2013, kormidlo, Nezaradené

Hlavne, že oni platia z rozprávkovej mzdy iba 12 % daň, ale nám neustále drukujú, že našu 20 % daň je potrebné ešte zvýšiť, aby mali plný mešec na rozdávanie!

Ilustračné foto - Autor: SHUTTERSTOCK

Lídri EÚ dnes na mimoriadnom summite v Bruseli chcú okrem iného diskutovať aj „o probléme daňových únikov, ktoré majú spoločne činiť až tisíc miliárd eur ročne.

Šéf UKIP Nigel Farage Autor: SITA/AP, Stefan Rousseau

Britský europoslanec Nigel Farage však včera v Štrasburgu vystúpil s kontroverzným príhovorom venovaným všetkým daňovým poplatníkom, v ktorom poukázal na to, že únia by sa mala najprv pozrieť na seba. Jej úradníci majú totiž také výhody, o ktorých môže bežný občan iba snívať – poskytol svoj pohľad na problém únikov, ktorý pomenoval podvod na daňových poplatníkov únie“.

V svojom prejave uviedol, že bohatí ľudia a úspešné spoločnosti sa vyhýbajú plateniu daní je problém, ale bolo by dobré upriamiť svoju pozornosť aj na skutočnosti, ktoré majú poslanci priamo pod nosom: „Dúfam, že daňoví poplatníci v celej Európe počúvajú.  Keď sa pozrieme na euroúradníkov pracujúcich pre Európsku komisiu a Európsky parlament, vrchol [bežná trieda je AD12] tvoria ľudia, ktorí zarábajú v čistom viac ako 100 tisíc libier ročne. Podľa pravidiel EÚ však platia 12 % daň. Ide o daňový podvod obrovských rozmerov.“

Zdroj: http://www.topky.sk/cl/11/1350241/