Nielen poniektorí Rómovia vás dokážu pripraviť o strechu nad hlavou

21. mája 2013, kormidlo, Nezaradené

Dnes ráno som na blog PRAVDA zavesil článok o tom ako o náš rodinný dom prejavuje záujem skupina Rómov, ktorí bývajú v tesnom susedstve nášho domu, ale podobne ako oni ma vlani poprosila sestra nášho kamaráta v našej rodnej obci, či by som nedal do prenájmu náš dom jej bratovi, ktorý je slobodný, čiže starý mládenec a podotýkam biely ako my.

Ilustračné foto: bezdomovci obsadili lavičky... Autor: Milan Kráľ, Pravda

Dokonca to bol spolužiak jedného z mojich bratov na ZDŠke a my všetci 4 bratia, kým sme bývali na dedine, tak sme sa s nim po celý čas priatelili a bol nám takmer ako piaty brat.

Ja som za jeho prenájom ani od neho nič nechcel, iba to, aby si platil spotrebu elektriny. A, čo myslíte ako sa zachoval?

Po 2 mesiacoch sme s mojou manželkou náhodne prišli nato, že on si už začal vybavovať v Sobranciach na katastrálnom úrade papiere nato, aby náš dom predal. (Jeden náš bratranec, ktorý žije celý život v tej obci, keď sa o tom dozvedel, že sme mu umožnili bývať v našom dome nám vyčítal, či sme sa zbláznili, že či nevieme o tom, že on sa ocitol na ulici len preto, že ich rodinný dom predal hlboko pod cenu, len aby mal peniaze na alkohol, lebo tomu až príliš holdoval?!)

Ani vo sne by ma nikdy nenapadlo, že aj taký človek by nás dokázal podviesť takýmto spôsobom a práve preto som už teraz opatrný a mám podozrenie, že aj ten mladý Róm, ktorý ma včera oslovil takým istým spôsobom, či by som jeho rodine nedal dom do podnájmu?…

P.S. Samozrejme, že keď sme si s manželkou boli 100 percentne istý jeho podvodom, tak som ho z nášho domu okamžite vyhodil…