Rómsky problém sa začne riešiť až vypaľovaním lesov!

8. marca 2013, kormidlo, Nezaradené

Asi kompetentným nestačilo podpálenie Krásnej Hôrky a rómsky problém budú odsúvať dovtedy, kým nezačnú veľké požiare aj v našich lesoch!

Ilustračné foto Autor: TASR

Neverím, že mnohí z kompetentných o tom nevedia, že na okrajoch lesov pribúdajú takmer zo dňa na deň menšie „stanové“ obydlia, ktoré si tam vytvárajú bezdomovci a z nich prevažnú väčšinu tvoria hlavne Rómovia.

Sotva začína jar a len v košickom kraji majú hasiči nespočetný počet výjazdov k požiarom pri vypaľovaní trávy. No mnohé z tých požiarov určite nevznikli iba tak, že k nim došlo náhodne. Svedčí o tom okolie Luníka IX pri ktorom minulý týždeň Rómovia zapálili suchú trávu na poli, ale aj v krovy, ktoré rastie v blízkosti myslavského potoka. V týchto priestoroch si svoje chajdy postavili aj vysťahovaní a neprispôsobiví Rómovia z Luníka IX. Je pochopiteľné, že aj títo ľudia potrebujú jesť, ak chcú prežiť a preto si aspoň občas varia niečo na svojich primitívnych pieckach. No a pri takomto spôsobe života sa ani nedá očakávať, že sa títo ľudia vyvarujú tomu, aby predišli požiarom. (Veľmi pochybujem o tom, že v takom prípade si oni budú z toho robiť výčitky. Vedia totiž, že za tento čin ich nebude nik pokutovať lebo aj tak by nemali z čoho zaplatiť a v prípade, žeby ich zato zatvorili do väzenia, tak to by pre nich bolo iba vykúpením, lebo by mohli žiť v „dôstojnejších“ podmienkach – na rozdiel od tých v akých žijú teraz.)

Takže vážení politici, úradníci a všetci kompetentní, ak vám ešte aspoň trošku záleží na našich lesoch, (ktorých aspoň zatiaľ máme ešte „dosť“), tak začnite už s tým konečne  niečo robiť!!!

Alebo to začnete riešiť až potom ak vyhorí niekoľko sto, či tisíc hektárov lesov, tak ako strecha kaštieľa na Krásnej Hôrke???