Pán premiér, súhlas medzinárodného spoločenstva nikdy nedostanete!

19. februára 2013, kormidlo, Nezaradené

O tom, čo sa deje s rómskou témou na Slovensku, tak o tom už naozaj netreba MS viac presviedčať, lebo MS o tom až veľmi dobre vie.

Premiér Robert Fico Autor: TASR

Pred študentmi ste rozprávali, ako by ste zobrali rómske deti od rodičov, no myslím si, že je najvyšší čas takto konať!

Čitatelia, (ktorých to viac zaujíma) majú možnosť pozrieť si to v nasledujúcom videu:

http://tv.sme.sk/v/26257/fico-rozpraval-studentom-ako-by-zobral-romske-deti-od-rodicov.html

Na tom videu jeden zo študentov položil premiérovi takúto otázku: Aký je Váš názor na riešenie problému Oskára Dobrovodského v Malackách? A pán premiér odpovedal aj takým argumentom, ktorý som uviedol na začiatku blogu.

No nepochybujem o tom, že pán premiér bol dobre informovaný aj o včerajšom incidente, ktorý sa stal v Plaveckom Štvrtku a ako tam policajti zadržali rómskeho výtržníka, ktorého chceli vypočuť, ale pri policajnom vozidle sa zhŕklo 50 až 70 Rómov, ktorí na policajtov zaútočili. Táto šarvátka dospela až do takého štádia, že sedem Rómov sa odvážilo útočiť na policajtov palicami a jedného z policajtov zranili.

Portál Záhorí.sk zverejnil aj video, ktoré zachytáva priebeh masovej bitky. Ale najpozoruhodnejšie bolo to, ako si tento incident niektorí Rómovia začali automaticky nakrúcať na svoje mobily. Takže vyvstáva otázka: Kto pošle sťažnosť medzinárodnému spoločenstvu o tom, že Rómovia sa čím ďalej, tým viac začínajú rozdrapovať? Budú to policajti, alebo Rómovia?…