Komu veriť Jánovi Sokolovi, či TOPKám? ?

21. januára 2013, kormidlo, Nezaradené

Skutočne ide TOPkám len o to, aby bola odlúčená cirkev od štátu? Alebo treba naozaj veriť tomu, čo o Sokolovi píšu TOPky vo svojej najnovšej správe? Zneužil Sokol dar z USA? Dcéra amerických Slovákov tvrdí, že je to podvod! Viac tu:  http://www.topky.sk/cl/10/1337831/Zneuzil-Sokol-dar-z-USA

Ján Sokol Autor: Ivan Majerský

Americkí Slováci, ktorí venovali svoje finančné prostriedky Trnavskej arcidiecéze – verili, že takto pomôžu tým, ktorí to potrebujú, ale ak je pravdou to, čo sa v článku píše, tak sa zrejme stali obeťami podvodu a Ján Sokol tak čelí podozreniu, že časť peňazí skončila na tajnom účte vo Vatikáne.

„Manželia Garbovci, ktorí boli veľmi nábožensky založení, darovali arcibiskupstvu pred svojou smrťou 1,5 milióna dolárov v podobe dividend (1,15 milióna eur). Potvrdila to ich dcéra Darina Kreitschnitz, ktorá žije v Kalifornii. Na ich spravovanie bola založená nadácia Edward and Martha Garbaʹs Charitable Trust, ktorá mala slúžiť charitatívnym cieľom. Namiesto toho však vraj pre niekoho slúžila ako práčka špinavých peňazí. A prinajmenšom čudné je aj to, že Sokol tvrdí, že dar dostal od bezdetného páru, čo prirodzene nie je pravda. Taktiež ju zaráža, že v živote jej ho mama s otcom nespomenuli, hoci sa slovenský arcibiskup vydával za ich priateľa.“

„Zaujímavosťou je, že v účtovných knihách sa finančné výnosy v období medzi rokmi 2002 až 2008 vôbec neobjavili, hoci Garbovci zomreli už v roku 2001. Práve z tohto dôvodu sa Kreitschnitzová domnieva, že peniaze niekto zneužil vo svoj osobný prospech.“ Takže ako je to vlastne? Komu máme veriť, tým, čo hlásajú meno Božie, alebo TOPkám?

P.S. Ak je pravda, čo o nich TOPky napísali, tak poniektorí naši vysokopostavení cirkevní hospodári iba potvrdzujú to, čo sa o nich na verejnosti už roky hovorí: Že vodu kážu a víno pijú!