Cirkev, Bezák, Sokol, Zvolenský, či Náhlik – výrazné terče pre novinárov

12. januára 2013, kormidlo, Nezaradené

Snoria a snoria a zakaždým zverejnia niečo nové a všetko sa zdá veľmi vierohodné, no tí, čo by sa k tomu mali naozaj vyjadriť, zaryto mlčia.

Emeritný trnavský arcibiskup Róbert Bezák pri stretnutí s pápežom Benediktom XVI vo februári 2011

V najnovšej správe sa píše, že odvolaný trnavský arcibiskup R. Bezák pre nesprávne odvedenú daň musel zaplatiť daňovému úradu v roku 2011 pokutu vo výške 122 250 eur a táto pokuta je vraj za zlé hospodárenie Jána Sokola, ktorý spravoval trnavskú arcidiecézu v rokoch 2001 až 2003.

No v ďalšej správe je uvedené, že kontrola na daň z príjmu za to isté obdobie bola vykonaná už v roku 2006 a na základe kontroly musela arcidiecéza doplatiť rozdiel dane v hodnote 27,28 milióna korún.

Ilustračné foto

Ján Sokol sa k týmto záležitostiam odmieta vyjadriť a tak len vytvára priestor pre novinárov na ich ďalšie špekulatívne vyjadrenia…

Veľká škoda, že už nežije Karol Wojtyla, lebo za jeho éry nepanovala taká závistlivosť na biskupských úradoch ako teraz, a keď, tak sa aspoň o tom nehovorilo. Samozrejme tým nechcem povedať, že to bolo v poriadku, ale ak éterom lietajú také kauzy, tak nimi by sa mali zaoberať úrady svojim trestnoprávnym konaním, no ako vidieť tie sa do toho príliš nehrnú.

P.S. Ale je možné, že tým úradom chýbajú tie najdôležitejšie veci – a tými sú nepodané trestné oznámenia…