arc. Sokol, povedzte už konečne, aká je pravda!

9. januára 2013, kormidlo, Nezaradené

A znovu začnem chodiť do kostola. Už v blogu: Žeby ten Bezák predsa len spravil dobre, že hladinu Vatikánu rozvíril?!

– som naznačil, že to, čo sa deje v katolíckej cirkvi na Slovensku, určite nie je s kostolným poriadkom.

Emeritný trnavský arcibiskup Ján Sokol Autor: Ivan Majerský

Dnes som sa znovu dočítal, že Arcibiskup Sokol mal svoj súkromný účet vo Vatikánskej banke. No v správe sa uvádza, že Sokolovi údajne tieto peniaze nikdy nepatrili a potvrdzuje to aj list pravej ruky pápeža kardinála Tarcisia Bertoneho. Podľa štátneho sekretára by tieto peniaze mali pochádzať z predaja pozemkov, ale akých, to jasné nie je.

Takže pán arcibiskup Sokol, nebolo by naozaj načase vyrukovať pred verejnosťou s pravdou, aká je skutočnosť? Nebolo už v médiách dosť tých všelijakých konšpiračných teórii o Bezákovi, ktorý vraj bol pravá ruka Balaža a ten ho chcel za biskupa pred 14 rokmi. A, že v tom čase bol prevedený Drukos na biskupský úrad v B. Bystrici a, že Mojžiš štedro finančne podporoval aktivity BU v B. Bystrici.

Drukos skrachoval, škoda cca 4 miliardy korún…

Viete pán arcibiskup, tajomstvom pre mňa dodnes zostáva, prečo ste osobne neinformovali Bezáka o účele týchto rôznych kont a prečo sa o tom dozvedela verejnosť až po odvolaní Bezáka??

P.S. Myslím, že Vám asi nemusím príliš pripomínať to, čo sa spieva v kostoloch v jednej pesničke o „pastierovi“: …keď sa jedna ovca stratí, on sa hľadať ju navráti a nebojí sa zanechať pre tú jednu deväťdesiat aj deväť…

A keď sa tá jedná vráti…