Brusel zase zdvihne svoj varovný prst voči Slovensku!

20. decembra 2012, kormidlo, Nezaradené

Že aký dôvod? Predsa rasizmus voči rómskemu etniku. Na Luniku IX sa učitelia sťažovali na vulgárne nadávky a hrozby zo strany obyvateľov sídliska a tak na svoju obranu dostali slzný sprej.

Ilustračné foto: Zlodej sa pokúša nastriekať barmanke do tváre slzný sprej. Autor: ČTK

 

Začiatkom novembra im škola kúpila 70 kusov tohto ochranného prostriedku a na vyžiadanie ho dostal každý zamestnanec, ktorý býva mimo mestskej časti.

Na škole totiž funguje dvojzmenné vyučovanie a celodenný výchovný systém žiakov, preto vyučujúci odchádzajú domov vo večerných hodinách, no zároveň sú nútení chodiť po tme na zastávku autobusu až na hlavnú cestu a tam dochádza k tomu, že čelia vulgárnym nadávkam a hrozbám rôznych ľudí.

Učitelia za takýchto podmienok odmietali viesť krúžky a tak príslušníci Mestskej polície dozerajú na poriadok pri škole – ráno, popoludní a večer, keď učitelia odchádzajú cez sídlisko domov.

Z doterajších skúsenosti s týmto etnikom mi to vychádza tak, že čo nevidieť sa aj s touto udalosťou  bude zaoberať európsky parlament, lebo Rómovia pošlú do Bruselu sťažnosť, že ich takto diskriminujeme, že takáto „neprimeraná“ obrana zo strany učiteľov je voči nim rasistický útok …