„Disidenti“, dokážte, že Nežná nebola iba fraškou ŠtB a komunistických pohlavárov!

17. decembra 2012, kormidlo, Nezaradené

Vychovávateľka jednej nemenovanej Základnej školy k výročiu 17. Novembra 1989 zavesila na nástenku text v ktorom bolo napísané, že Nežná revolúcia, ktorá viedla k pádu komunistického režimu, bola údajne dlho pripravovaným komplotom časti členov ÚV KSČ, ŠtB, sovietskej KGB, americkej CIA a izraelského Mosadu a pobúrení rodičia na tento jej počin upozornili novinárov.

Nežná revolúcia v Bratislave, na tribúne aj Milan Kňažko (vpravo). Autor: Archív Pravdy

Tu predkladám iba hlavné body textu, aby čitatelia videli čo niektorých rodičov pobúrilo:

Vychovávateľka školy si chybu nepriznáva. Tento text vraj našla na internete, jeho obsah sa jej zdal zaujímavý, a tým, že jeho autor sa odvolával na oficiálne médiá, tak to ďalej nepreverovala. Zdroj: http://kosice.korzar.sme.sk/c/6640385/skola-sirila-bludy-o-neznej-

Skutočne sú to len konšpiračné teórie, ako to tvrdia známi slovenskí disidenti?

Vidieť, že poniektorí „odborníci“ si ešte aj po 23 rokoch myslia, že my ostatní bežní ľudia žerieme seno a že všetko čo natárali a natárajú budeme brať ako hotovú vec.
Lenže národ naozaj nie je hlúpy, tak ako si to „disidenti“ myslia a keď idú viniť učiteľku, že taký text dala na nástenku, tak nech vinia tých, čo sú zodpovední zato, čo je, respektíve nie je v učebniciach dejepisu, lebo ak by v dejepise boli relevantné informácie o tzv. Nežnej, tak by predsa ani učiteľka nemusela dávať na nástenku to, čo tvrdia oni, že sú to nezmysly.

Je to nespochybniteľné, že Nežná revolúcia bola spontánna, ale druhá vec je, že komunisti a ŠtB-aci dokázali nový režim využiť na to, aby sa opäť vrátili k moci. Ľudia im to nielen že umožnili, ale rovno ich tam katapultovali. Všetko začalo odovzdávaním kupónových knižiek, čiže fondu národného majetku a tým prakticky došlo k jeho zániku. Bohužiaľ ešte aj teraz mnohí voliči v poniektorých politických stranách naďalej volia tých istých komunistov…