Je to na zaplakanie, policajtom priamo pred nosom niekto podpálil odstavené autá

15. decembra 2012, kormidlo, Nezaradené

Napriek tomu, že som si dnešné večerné krimi-noviny nestihol pozrieť od samého začiatku mi neunikla šokujúca správa.

Hasiči likvidujú zvyšky plameňov... Autor: Ivan Majerský, Pravda

Nie nadarmo sa hovorí, že pod lampou býva najväčšia tma. Presne o tom bola správa, ktorú som ešte stihol zachytiť, (až nato, že mi uniklo v ktorom meste k tomu došlo), ale na nádvorí v ktorom malá miestna polícia zaparkované (tuším) odcudzené motorové vozidlá a motorky, tak na týchto vozidlách vznikla požiarom škoda vo výške okolo 20 000 eur.

Zhorelo viac áut a zopár motoriek. Je možné, že k tomu požiaru nedošlo úmyselne a že vznikol elektronickou poruchou na niektorom z vozidiel, ale smutné je na tom to, že k tomu došlo iba niekoľko metrov od policajnej stanice.

Žiaľ, ale niečo podobné sa odohralo minulý týždeň aj na našom parkovisku a to parkovisko je vzdušnou čiarou vzdialené iba 22-25 metrov od strediska našich policajtov. Nechcem krivdiť policajtom, lebo sú medzi nimi takí, ktorí si svoju prácu vykonávajú poctivo, ale tí naši sú naozaj zbytočne platení. Veď posúďte sami: v noci, respektíve pred pol štvrtou nad ránom niekto jednej našej susede z nášho bloku (možno z konkurencie) zápalnou fľašou úmyselne zapálil firemné auto a nebyť rýchleho zásahu ďalších susedov z nášho bloku, tak by zhorelo do tla nielen jej auto, ale minimálne ďalších päť áut, ktoré sme mali odstavené v blízkosti jej auta.

Dovolím si tvrdiť, že tím našim zachrápaným policajtom by unikol požiar ešte aj priamo na ich odstavených autách. A to dokonca na ich vlastnom parkovisku, ktoré majú v tesnej blízkosti budovy v ktorej sedia. A to aj napriek tomu, že tam majú namontovaný kameroví systém…