Sociálny Smer, či pravičiari = všetci sú rovnakí!

14. decembra 2012, kormidlo, Nezaradené

Najmä ak sa jedná o ich vlastné platy. Čiže 13 platy. Veru, kríza, nekríza aj smeráci si schválili svoje 13 platy. A poniektorí na Mestskom magistráte v Košiciach možno dostanú aj vianočné odmeny.

Ilustračné foto Autor: Archív TASR

Primátor Raši argumentuje starou kolektívnou zmluvou a dokonca trináste platy dohadujú aj v novej zmluve. Hlavná vec, že Košice pre krízu musia na budúci rok ušetriť na mzdách 5% kvôli memorandu s vládou.

„Kolektívna zmluva je stále platná, nevieme ju obísť,“ tvrdí Raši. Dodal, že ako vlani, i tento rok pre krízu dohodli s odbormi kompromis – 13. platy budú, ale len vo výške 50% zo základného platu.

Extra plat dostane 422 zamestnancov (z toho mzdy 77-ich sú preplácané z iných zdrojov) s hrubou priemernou mzdou 850 eur. Podľa mesta je súčet 13. platov 153 000 eur. „O úplnom vypustení 13. platov ani jedna strana neuvažuje.“ Zdroj: http://kosice.korzar.sme.sk/c/

Skutočne, chcel by som vidieť jediného Košičana, ktorý by sa na košických poslancov sťažoval s tým argumentom, že svoje 13 platy si zrušili a tým porušili kolektívnu zmluvu. 🙂

Áno je pravdou, niektorí by sa sťažovali, ale tými by boli jedine ich rodinní príslušníci, ktorí  si už stihli zvyknúť na určitý štandard!!!