Teda toto je už poriadna drzosť občanov Luníka IX.

11. októbra 2012, kormidlo, Nezaradené

1. augusta ich začali zásobovať pitnou vodou cisternami a potom od 22. augusta im namiesto cisterien púšťali vodu hadicou spustenou z okna miestneho úradu. (Že  koľko vody pritom tieklo zbytočne aj na cestu a že koľkí za tú vodu aj zaplatili, tak to už aj škoda komentovať?!)

Za takto zásobované sídlisko pitnou vodou – mohli obyvatelia sídliska „ďakovať“ tým Rómom spomedzi nich, ktorí sa ulakomili na oceľové trúbky z vodovodných domových prípojok a v neďalekom kovošrote v blízkosti Myslavy zato dostali zopár eur. No to, že takto všetci budú mať vďaka tomu vodu odstavenú aj na niekoľko mesiacov, tak toto ich zrejme vôbec netrápilo. (A to, že im voda z takto poškodeného a rozkradnutého potrubia vytekala priamo do kanála ich už dupľom netrápilo).

Ilustračné foto Autor: SITA

 

No teraz, keď to už mesto dalo konečne do poriadku, tak včera mnohí Rómovia masovo protestovali, že sa im to nepáči, lebo vodu im budú zatiaľ púšťať iba jednu hodinu ráno a jednu hodinu popoludní. (To, že koľkí z nich za tu opravu zaplatili aspoň nejaký cent, to už tiež radšej nekomentujem). Hlavná vec, že sa teraz vyhrážajú a kompetentných ľudí žiadajú, aby im púšťali vodu dvakrát denne minimálne 4 hodiny doobeda a 4 hodiny odpoludnia.  Dokonca vyhlásili, že pracovníkom vodárni po spustení vody zabránia aby ju znovu odstavili, ak im obnovia dodávku pitnej vody za tých podmienok, ktoré im oznámil koordinátor pre Luník IX Miloš Ihnát. A toto opatrenie zo strany mesta, je iba z dôvodu skúšobnej dodávky na dva týždne, aby pracovníci vodárni mohli dôsledne preskúmať, či už nehrozia ďalšie zbytočné úniky vody a až potom im budú púšťať vodu, tak ako to požadujú.