Pán premiér, štrajk učiteľov Vás zosadí z kresla

2. októbra 2012, kormidlo, Nezaradené

Naťahovanie času a odkladanie rokovania o zvýšení platov učiteľov jednoznačne speje k tomu, že sa učitelia už prestanú štrajkom iba vyhrážať a že ten niekoľkodňoví naozaj uskutočnia.

Ilustračné foto Autor: Robert Hüttner, Pravda

Myslím si, že to, aký to bude mať dopad najmä na rodičov tých deti, čo momentálne školy navštevujú a že počas tohto štrajku by na Vás zanevreli aj Vaši voliči, tak o tom sa snáď ani netreba príliš rozpisovať, že pán Fico?

Tri týždne vyčkávania a vodenia za nos už školským odborárom naozaj stačilo a termín rokovania stále nepoznajú. „Ministerstvo školstva im sľúbilo, že schôdzka bude do budúceho utorka, ale Minister práce Ján Richter im odkázal, že v programe na tento týždeň schôdzku naplánovanú nemá a Minister financií Peter Kažimír už cez víkend pedagógom odkázal, aby na lepšie platy zabudli.“

Pán Fico, Vy veľmi dobre viete, že učitelia svoj boj za vyššie platy nemienia vzdať a ak im vláda od januára nezvýši mzdy o desať percent, tak sú pripravení opäť štrajkovať. Mám taký silný pocit, že sa spoliehate nato, že učitelia sa neodvážia 4-5 dni štrajkovať, lebo budú mať značnú finančnú stratu a že školské odbory im nič nepreplatia, lebo sa vyhovárajú, že nemajú im z čoho štrajk preplatiť. (Osobne si však myslím, že v tomto smere sú si sami učitelia na vine, že načo potom dlhé roky platili odborárske príspevky, ak ich odbory nevedia podporiť štrajkom?!) Lenže terajšia situácia je už v takom štádiu, že učitelia už toho majú dosť a ich pohár trpezlivosti už naozaj prekypel.