Niet divu, prečo sa u nás darí podvodníkom z Ukrajiny

25. júla 2012, kormidlo, Nezaradené

Nezamestnanosť, je veľkou chobotnicou, ktorá pred sebou valcuje akúkoľvek prekážku, najmä vtedy  ak sa toho chytia podvodníci z Ukrajiny. Najsmutnejšie však na tom je, že ich činnosť v tichosti podporujú aj niektorí Slováci, len preto, že aj im z toho „pár judášskych grošov“ kvapne.

Čo na tom, že štát týmto prichádza o veľké peniaze na úniku daní a že stúpa aj počet nezamestnaných?!

Akoby nestačil veľký škandál so 700 metrovým tunelom z Ukrajiny do Vyšného Nemeckého, ktorým vyše roka slovenskí pašeráci preberali od ukrajinských pašerákov tisíce kartónov cigariet, tak na povrch vyplával ďalší škandál a to priamo v nemocnici na Kramároch.

Človek by si mohol myslieť, že naše zdravotníctvo, keď je toľké roky v kríze, že je aj viac kontrolované, ale aj tu sa ukázalo, že pod lampou býva najväčšia tma.

Vasyl D. (32) z Ukrajiny si v nemocnici spravil zlatú baňu takým spôsobom, že 29 Ukrajiniek k nám previedol nelegálne a vytvoril z nich upratovaciu čatu.

Tento „biznis“ sa mu daril minimálne od roku 2009 a obohatil sa tak o vyše 120 tisíc eur. Zo svojho špinavého zisku svoje nelegálne zamestnankyne vyplácal 2,50 eurami za hodinu.

Už samotný fakt, že odpracované hodiny upratovačiek účtoval v cudzom mene nastrčeného podniku hovorí o tom, že také niečo sa nemohlo odohrávať bez toho, aby o tom nevedela prinajmenšom jedná kompetentná osoba.

Zaráža už len pomyslenie, ako je také niečo možné? Na úradoch práce je vedených tisíce nezamestnaných Slovákov, ale im túto ponuku pravdepodobne nikto nedal.