Ukradol A. Hlina poklop z kanála priamo spred budovy parlamentu? !

5. júla 2012, kormidlo, Nezaradené

Je to vrchol arogancie, zlodeji už stratili všetky zábrany a ešte aj spred najväčšej inštitúcie nášho štátu tj. priamo spred schodov do Národnej rady si z kanála odniesli poklop.

Foto: http://spravy.pravda.sk/sk-volby.asp?klic=65054&o=0

 

V utorok poslanci zamietli návrh trestnej zodpovednosti, aby sa krádež poklopu stala trestným činom, ktorý predložil poslanec Hlina. No hneď nato v stredu ráno už niekto pred parlamentom poklop ukradol.

V našej krajine sa dosť často spomína príslovie, respektíve porekadlo, že zlodej kričí chyťte zlodeja. A tak ma napadlo, či v tom prípade nemá prsty priamo samotný poslanec Hlina? Totiž bol to práve on, kto na prípad upozornil a informoval o tom na svojom blogu. „Dnes zmizol kanalizačný poklop priamo spred budovy NR SR. Ľudia, ktorí ho zobrali, boli však uvedomelí a pri diere, ktorá ostala, zabezpečili človeka, ktorý bude dávať pozor, aby do nej nik nespadol.“

Hlina bol nemilo prekvapený a sklamaný z toho, že jeho návrh zákona nepodporili poslanci SMERu, aj keď deklarovali, že ho schvália. Podľa Hlinu ostáva len veriť, že zlodeji poklopov, keď sú už pod ochranou vlády a parlamentu, budú aspoň natoľko zodpovední, že dieru, ktorá vznikne ukradnutím poklopu označia, prípadne niekoho poveria, aby ju strážil.

Mám naozaj vážne podozrenie, že ten poklop dal odstrániť priamo poslanec Hlina, lebo na svojom blogu uviedol:

„Poklop, ktorý bol odstránený spred budovy NR SR sa zhodou náhod dostal ku mne a ja, ako uvedomelý občan tejto krajiny sa ho pokúsim doručiť pani Laššákovej do poslaneckého klubu. V prípade, že ho odmietne prevziať, vrátim ho osobne na pôvodné miesto.“

Takže sa nedá vylúčiť to, že ten poklop nikto neukradol, len poslanec Hlina sa nahneval, že jeho návrh zákona neschválili a preto si najal takých, čo ten poklop ukryli, a týmto činom chcel presvedčiť ostatných poslancov, že taký zákon je u nás naozaj potrebný ako soľ. (Veľká škoda, že také niečo nespravil pred schvaľovaním tohto zákona.)