Kým nebude rovnaký meter pre všetkých občanov. . .

4. júla 2012, kormidlo, Nezaradené

Tak pre Slovákov budú stále viac blízke pravicové idey extrémizmu. Vo výskumnej správe Centra pre výskum etnicity a kultúry (CVEK) sa uvádza, že ¾ opýtaných ľudí na Slovensku sa prikláňajú k viacerým ideám pravicového extrémizmu.

V amfiteátri sa zišlo asi tisíc extrémistov. Rómovia odišli radšej k príbuzným. Autor: Andrej Barát, Pravda

Vo všeobecnosti sú pravicovo extrémistické združenia spoločnosťou odmietané, ale podpora rôznych ideí, ktoré propagujú začína slušne narastať, najmä vo vzťahu k menšinám a dokonca u rómskeho etnika by bola verejnosť ochotná akceptovať aj diskriminačné opatrenia, ktoré by potláčali ich ľudské práva.

Zdvihnutým varovným prstom pre našich politikov by malo byť hlavne to, že viac ako 1/3 respondentov tohto výskumu si myslí, že ak štát nevie zabezpečiť poriadok, tak by ho mali urobiť ľudia sami, hoci aj násilím.

Nechcem prilievať olej do ohňa, ale dva prípady ku ktorým v našej krajine nedávno došlo (kde dvaja majoritní občania v štýle Breivika  zastrelili niekoľko „nevinných“, respektíve neprispôsobivých ľudí), tie naozaj hovoria za všetko a pokiaľ  naše kompetentné orgány nezačnú  k tomuto etniku  pristupovať skutočne s rovnakým metrom ako ku občanom majoritným, tak to naozaj zle dopadne.

Majoritná  spoločnosť  už má naozaj plné zuby etnika, ktoré požíva väčšie práva ako obyčajní ľudia z jej radov, ale povinnosti  pre toto etnikum sú naďalej neznámym pojmom…