Nebude to iba ďalšia populistická bublina pána Fica?

30. júna 2012, kormidlo, Nezaradené

Pán Fico, za pomoc Cypru z eurovalu žiadate aby vám Cyprus zverejnil skutočných vlastníkov schránkových firiem, ktoré u nás podnikajú! Nie je toto iba vaša ďalšia populistická voľna jazda v podaní predsedu strany a vlády?

Podľa Vášho vyjadrenia: v našej krajine údajne  podniká až 2000 ľudí cez cyperské schránkové firmy a Vy  požadujete od Cypru niečo, čo ani Slovenská republika nerobí. Náš obchodný register, rovnako ako cyperský, nezverejňuje takzvaného konečného prijímateľa výhod.

Premiér Robert Fico Autor: TASR

Fico uviedol: „Chceme, aby nám Cyprus dal zoznam všetkých vlastníkov firiem, ktoré sú na Cypre a týkajú sa ľudí s občianstvom Slovenskej republiky. Ak Cyprus žiada o pomoc, máme morálne právo žiadať zverejnenie týchto mien.“

Cyprus požiadal Európsku úniu o pomoc. Tá by mohla dosiahnuť výšku až 10 miliárd eur. Cyperskí politici sa obávajú, že za pomoc by únia mohla krajinu žiadať o zmeny v jej daňovej politike.

ZDROJ: http://spravy.pravda.sk/

Pán premiér priznám sa, že som Vás nevolil, ale ak toto myslite naozaj vážne a ak sa Vám to naozaj podarí, tak na Slovensku bude poriadné „zemetrasenie“. Aj keď nie som optimista a viem, že to pôjde veľmi ťažko, lebo kapry sami sebe rybník nevypustia, držím Vám palce, aby sa Vám to podarilo.

Skôr to však vidím tak, že toto je len divadlo a dosť priehľadné nato, aby ho videli Vaši voliči, aby Vám ešte viac tlieskali, že aký ste Vy odvážny premiér.

Bolo by však dobré, aby ste (náhodou) na túto požiadavku nejako nepozabudli a preto by Vám ju mali novinári častejšie pripomínať, aby ste sa z toho nevyzuli a aby to nakoniec nevyznelo tak, že to bolo iba napínanie Vašich svalov pred voličmi, ako tomu bolo doteraz takmer vo všetkých vašich vyhláseniach.