Začalo to Gréckom, ale Španielskom to určite neskončí!

11. júna 2012, kormidlo, Nezaradené

Španielsko je už štvrtou krajinou, ktorej budeme ručiť za pôžičku. Sedemnásti európsky ministri financií cez telemost odsúhlasili Španielsku pôžičku z eurovalu až do výšky sto miliárd eur.

Foto: http: //flog.pravda.sk/fotododis.flog

My Slováci budeme za španielsku pôžičku ručiť možno až miliardou eur. Keďže bude Španielsko čerpať pomoc z eurovalu, Slovensko mu bude za úver ručiť. Za pomoc z eurovalu už ručíme Írom, Portugalcom a Grékom.

Premiér Robert Fico včera povedal, že euro je dobrý projekt a Slovensko sa musí spolupodieľať na ochranných mechanizmoch. Tak máme podľa neho šancu udržať sa v zóne perspektívnych štátov. 

Problémy španielskych bánk posilňujú úvahy o vytvorení európskeho systému garancie bankových vkladov a spoločnej regulácie bánk. Ako prvý s tým prišiel taliansky premiér Mario Monti. Problémy majú totiž aj talianske banky.

ZDROJ: http://ekonomika.sme.sk/c/6412636/

Pán premiér, bol by som nesmierne šťastný ak by sa nenaplnila moja prognóza, no vidím to tak, že s tou pôžičkou z eurovalu  budeme čo nevidieť  Španielov nasledovať aj my Slováci, prípadne nás v tom ešte predbehnú Taliani.

Naozaj by som si veľmi rád vypočul premiérov názor, ale nie ako politika, ale ako bežného občana Slovenska!