Dá sa slovenské súdnictvo nazvať inak než tým, že je účelové?

11. júna 2012, kormidlo, Nezaradené

Ak v našej krajine ktokoľvek pohrozí celonárodným štrajkom, už sú súdy v pozore a hľadajú sa „medzery“ a Vláda sa urýchlene snaží organizátorov štrajkov uzemniť skôr akoby k niektorému štrajku mohlo vôbec dôjsť.

To, že nehovorím do vetra, o tom sme sa mohli presvedčiť vo viacerých prípadoch, či už nespokojných dopravcov, učiteľov, zdravotných sestier, ale aj samotných lekárov.

Tým najčerstvejším prípadom je kauza Gorila.

V-i-e-w-s.flog http://flog.pravda.sk/v-i-e-w-s.flog

V čase, keď chcel novinár Tom Nicholson vydať knihu o takzvanom spise SIS Gorila, bleskovo zaúradovali tí, ktorí v tej kauze boli poriadne namočení. Veľmi dobre vedeli, žeby ich verejnosť v tom čase hádam napichla aj na koly a preto bolo potrebné urýchlene konať a podať na súd žalobu, respektíve predbežné opatrenie aby súd vydanie a šírenie pripravovanej knihy zakázal.

Nad čím však rozum zostáva stáť je to, že akosi záhadne prídu súdy nato, že pre takéto rozhodnutie neboli splnené zákonné predpoklady a rozhodnutie prvého stupňa bolo nesprávne.

Takže teraz už konečne Tom Nicholson knihu vydať môže, lebo krajský súd zákaz knihy o Gorile zrušil. /Rozhodnutie prvého stupňa bolo nesprávne lebo neboli splnené zákonné predpoklady a  navrhovateľ ich neosvedčil/.

Samozrejme Kanadsko-slovenského novinára Toma Nicholsona rozhodnutie krajského súdu potešilo a do mesiaca by chcel knihu vydať.

Nemôžem si odpustiť poznámku: Potrebujeme my v tom našom Kocúrkove vôbec väznice?

Veď ak majú naše súdy takto postupovať, tak nikoho nebude potrebné zatvárať, predsa všetci, čo sú v niečom namočení, tak to boli iba krivé obvinenia závistlivých ľudí… 🙂