Skutočne za všetko zlo, ktoré napáchajú tínedžeri môžu iba učitelia?

3. júna 2012, kormidlo, Nezaradené

Milí rodičia, ožierajú sa vám vaše deti, fetujú a berú drogy, no kto zato môže? Predsa učitelia!
Veď povedzte, kto iní by mal za tento stav niesť zodpovednosť, ak nie učitelia? Vy si dáte (pošlete) svoje deti do školy a učitelia sú predsa od toho, aby vaše deti učili ako sa majú správať, no nie?!

Ilustračné foto Autor: Ivan Majerský, Pravda

 

O tom, ako to nakoniec končí, hovoria čerstvé prípady z Košíc, keď v posledných dňoch tohto týždňa boli privezení vo vážnom stave do Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach po nadmernom popíjaní  alkoholu dve maloleté dievčatá a jeden chlapec.

To, aká je nebezpečná kombinácia liekov s alkoholom, tak o tom sa presvedčila 16-ročná dievčina. Našli ju v parku s poruchou vedomia a laboratórne testy jej potvrdili 3,44 promile.

Ďalšie dievča zavolalo záchranárov  ku svojej iba 15,5-ročnej kamarátke, lebo tá ležala spitá na lavičke. V nemocnici jej v krvi namerali 1,86 promile alkoholu. (Údajne vypila pol fľaše „hrušky“.)

Tretí prípad hovorí o 16,5 ročnom chlapcovi, ktorého prijali na Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny. Údajne mal poruchu vedomia a vypil dve pollitrové fľaše vodky, namerali mu až 2,46 promile.

Milí a vážení rodičia, prečo by sa také stavy mali zvaľovať na vaše plecia, veď vám stačí/lo iba priviesť potomkov na svet a od toho, aby z nich vyrástli slušní ľudia sú predsa školy a učitelia, no nie? : -)))

Chcem však tým, čo si toto myslia odkázať, že ani si nevedia predstaviť ako by som im rád doprial to, aby si túto prácu sami aspoň na jeden rok vyskúšali trebárs na ZDŠkách s takými siedmakmi, či ôsmakmi alebo deviatakmi a veľmi rád by som ich chcel aj vidieť pri tej práci s akou radosťou by ju vykonávali. Možno by potom po takejto skúsenosti veľmi rýchlo zmenili svoj názor na učiteľov, najmä, ak berieme v úvahu desiatky na hlavu postavených príkazov EÚ, ktorá nám s požehnaním aj našich poslancov diktuje, čo si nesmieme voči našim deťom dovoľovať.