Majú si brať Slováci príklad z protestujúcich Čechov?

16. apríla 2012, kormidlo, Nezaradené

Na Pravde sa v rubrike Téma pýtajú čitateľov na ich názory  lebo podľa analytikov Slováci len veľmi ťažko dokážu prejaviť odpor k štátnym nariadeniam, tak ako to robia Česi. Signálom možnej zmeny bola Gorila, keď sa ľudia obuli do politikov pre korupciu. Stotožňujete sa s týmto názorom? Myslíte si, že by si občianska spoločnosť na Slovensku mala brať príklad z Česka?

ZDROJ: http://tema.pravda.sk/Tema/maju-si-slovaci-brat-priklad-z-protestujucich-cechov-796.aspx

Páčil sa mi názor jedného z čitateľov. Jozef napísal: mňa trápi, že žijeme v slobodnej spoločnosti, kde sa občania hanbia za svoj názor a presvedčenie či za svoju vôľu a to vyjadriť ju verejne na internete alebo v emaily ústavným činiteľom našej krajiny či v EÚ neanonymne čiže uviesť svoje meno, priezvisko a email.
Veď právo názoru a presvedčenia či Vašej vôle máte zaručene od roku 1991

 

FOTO: http://img.flog.pravda.sk/2012/02/09/jlK_446730_s.jpg
K názorom čitateľov som sa pridal aj ja s týmto komentárom: Osobne si myslím, že Slováci majú svoj vlastný rozum a vedia, čo je v našom štáte nesprávne, takže si nemusia brať príklad konkrétne od Čechov lebo aj oni iba protestujú a protestujú, ale bordel tam majú takmer taký istý ako my, no myslím si, žeby nám naozaj veľmi prospelo ak by sme sa dali tou cestou ako Islanďania a nechcem tu ísť do podrobnosti, stačí si prečítať príspevky pána Jozefa Vargu a v nich je o tom detailne všetko napísané.

 

P.S. Darmo, ale ten bývalý totalitný režim bude ešte dlho kolovať v krvi tým Slovákom, ktorí ho zažili. Takže tej anonymite sa ani niet čo čudovať.

Lenže my sme taká mala krajina, že v nej takpovediac každí každého pozná a preto si dovolím tvrdiť, že mnohí debatujú verejne anonymne z vypočítavosti lebo stále myslia na zadné vrátka a v duchu si kladú otázku, čo ak príde doba, že ten, ktorého teraz kritizujem, tak po voľbách sa mi to môže vypomstiť a vráti mi to aj s úrokmi?!