Malatinský, sa ešte ani poriadne „nezohrial“ v ministerskom kresle a už má problém…

12. apríla 2012, kormidlo, Nezaradené

A nie hocijaký – „Cigánsky“.
Minister hospodárstva Tomáš Malatinský chce byť pravidelne informovaný „o cigánskej kriminalite, cigánskom probléme a veciach s tým spojenými“. K skupine s takýmto programom sa totiž prihlásil na sociálnej sieti Facebook. Jej obsah je podľa mimovládnych organizácii značne rasistický.

Autor FOTO: Robert Hüttner, Pravda

 

 

Predsedníčka združenia Ľudia proti rasizmu a právnička Irena Bihariová upozorňuje, že verejný činiteľ by sa k takejto skupine hlásiť nemal. „Chcem veriť tomu, že nikto z predstaviteľov verejnej moci sa neidentifikuje s takýmto obsahom a ide len o nejaký lapsus. Na podobných rasistických skupinách je totiž najškodlivejšie práve to, keď sa k takýmto myšlienkam prihlási verejná autorita, čím nenávistné myšlienky akoby legitimizuje,“ hovorí.
Malatinský sa po otázkach Pravdy od skupiny dištancoval a tvrdí, že ide o nedorozumenie. „Podľa vyjadrenia ministra sa do spomínanej skupiny na sociálnej sieti dostal omylom pri náhodnom kliknutí a čo najskôr sa z nej vymaže,“ odkázal hovorca rezortu Dárius Bošjak.

ZDROJ: http://spravy.pravda.sk

Rád by som veril tomu, že v tejto veci došlo k nedorozumeniu  a že sa minister do spomínanej skupiny na sociálnej sieti dostal omylom pri náhodnom kliknutí, len mi je dosť čudné prečo sa z tej siete už dávno nevymazal.
Mne to skôr vychádza tak, že sa prerátal a skôr k tejto cigánskej otázke očakával priaznivé a prijateľné názory, ktorými by mohol vo Vláde argumentovať.
P.S. Vôbec sa pánovi Malatinskému ani nečudujem, že chcel byť takto pravidelne informovaný o cigánskej kriminalite, veď ako on mohol vedieť, že sa v poslednom období na Slovensku príliš rozmohla cigánska kriminalita, keď ešte v nedávnej minulosti cestoval po svete na jachtách s niektorými predstaviteľmi PENTY?!