Na Východe – naozaj nič nového

10. februára 2012, kormidlo, Nezaradené

Uznajte, prekvapenie, že jednú lekárku v Jelšave obvinili z brania úplatkov nemôže byť prekvapením. Prekvapením by skôr bolo, keby sa také niečo nestalo.
Obvodná lekárka je podozrivá z brania úplatkov. Údajne mala pacientom za poplatok vydávať potvrdenia o práceneschopnosti, prípadne recepty na požiadanie. Lekárka obvinenia odmieta no podľa miestnych obyvateľov lekárka sa takýmto spôsobom už dlhšie obdobie obohacovala. Obľúbená je hlavne u Rómov a jej súkromný biznis lekárky pre dospelých mal vraj fungovať už roky. Ak pacient nechcel ísť do roboty, nechal sa u nej za poplatok 20 eur vypísať z práce aj na viac ako dva týždne.
ZDROJ: http://korzar.sme.sk/c/6253640/

Jedná vec, ktorú skutočne ľutujem je tá, že som si v živote neviedol denník aspoň v tých časoch kým som pracoval lebo ak by som tu začal spomínať takéto prípady mojich bývalých kolegov, ktorí pochádzali z rôznych oblasti Východného kraja, ale aj z čakárni rôznych závodných ambulancii, ktoré som v tých časoch navštevoval, tak by sa tu toho nazberalo toho toľko, že čitateľovi by to zabralo minimálne jednu hodinu, kým by to celé dočítal a všetke tie moje zážitky by sa dali takmer na vlas porovnať s tým diskusným príspevkom, ktorý k tomuto dnešnému článku v Korzári napísal: „Veď to je verejné tajomstvo. Už keď mala favorit, tak s ním jazdila po starších pacientov a išiel sa prelomiť od naloženia oldomášov. Cez zadné okno bolo bežne vidieť domáce vajíčka, hurky, klobásky, slaninku atď. Tej aj keby zobrali licenciu tak je už dávno zahojená.“

Netajím sa tým, že sa zvyknem držať známeho príslovia, ktoré hovorí, že bez vetra sa ani lístok nepohne, no zároveň nepatrím k ľuďom, ktorí niekoho odsudzujú vopred a som rád až vtedy ak sú uvedené dôkazy, ale tento prípad má veľa spoločného s ďalšími lekármi na Východe a dovolím si tvrdiť, že takéto praktiky používajú, ale zatiaľ im to prechádza lebo to nerobia až tak okate. No v tomto konkrétnom prípade si myslím, že zapracovala závisť a niekto tu praktickú lekárku jednoducho bonzol.
Na Východe, skutočne nič nového.