Založ si blog

Najideálnejším riešením rómskeho problému by bolo. . .

Presťahovať Rómov do Bratislavy. Veď Rómovia nie sú občania druhej kategórie, sú to rovnako občania Slovenskej republiky ako my. Mali by dostať šancu. Od roku 1950 boli preinvestované miliardy korún na začlenenie rómskych spoluobčanov do väčšinovej spoločnosti. Bez viditeľného efektu.

Riešenie tejto situácie ale existuje.

Ponúknime Rómom bývanie v Bratislave. Bratislava je totiž to jediné vhodné miesto na dokončenie toho, čo sa nedarí viac ako 62 rokov. Bratislava môže prispieť ku konečnému vyriešeniu rómskej otázky. Pokiaľ má byť rómsky spoluobčan úspešne začlenený do majoritnej spoločnosti, tak iba v mieste, kde je najnižšia nezamestnanosť a v mieste s najvyššou priemernou mzdou.

Kde môže byť Rómom ponúknutá dobre platená práca, možnosť vzdelania a adekvátneho bývania? JEDINE V BRATISLAVE. Prestaňme rómskych spoluobčanov urážať smiešnymi sociálnymi dávkami a umožnime im riadne pracovať a vzdelávať sa. DAJTE RÓMOM PRÁCU, aby zvlášť mladí rómski spoluobčania, toľko dychtiví po práci, získali pracovné návyky. Iba tak im môžeme pomôcť.

 Vítajte v Bratislave, máme pre vás dostatok pracovných príležitosti

Vítajte v Bratislave, máme pre vás dostatok pracovných príležitosti

Bratislava je tiež región s dostatkom vzdelávacích a kultúrnych možností, stredných a vysokých škôl, kde nie je problém, ani so štúdiom popri zamestnaní. V Bratislave žijú a pracujú významní odborníci na problematiku národnostných menšín, vládni zmocnenci, ktorí sú platení za riešenie začleňovania rómskych spoluobčanov do väčšinovej spoločnosti. Kde inde by mohli byť Rómom vytvorené potrebné podmienky na začlenenie do našej spoločnosti, než práve v Bratislave?

Tam, pod dohľadom poslancov a celej vlády, ktorí by sa mohli Rómom stať príkladom skromnosti a pracovitosti, by bola Rómom zaručená aj bezpečnosť pred útokmi rasistov. V Bratislave sídli splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Ábel Ravasz, žije aj väčšina rómskych aktivistov. Iste by radi pomohli pri začleňovaní Rómov do majoritnej spoločnosti.

Ponúkli by im pomocnú ruku, dočasné ubytovanie a veľa užitočných rád…

 Vážení čitatelia, prajem vám krásne prežitie Veľkonočných sviatkov

Vážení čitatelia, prajem vám krásne a ničím nerušené prežitie Veľkonočných sviatkov

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7648290x
Priemerná čítanosť článkov: 5192x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy