Založ si blog

USA okradli Venezuelu o 350 miliárd $

Teraz za 10 miliárd $ im navrhujú bratskú humanitárnu pomoc. Mnohí sa pýtajú, ako je možné, že Venezuela je vďaka rope a zlatu najbohatšia na svete a pritom jej ľud je najchudobnejší a s obrovskou superinflaciou?!

Verte, nie je to tak zložité pochopiť. Každý štát po roku 1945, ktorý sa začal vymykať USA, prestal platiť výpalné a vlády odmietali slepo počúvať Pentagón, bol rozvrátený, alebo na neho poslali USA humanitárne bombardovanie. Jedine proti ZSSR si to nedovolili, pretože Sovietsky zväz mal obrovský jadrový arzenál a Čína cez obrovský počet obyvateľov bola na tom ekonomicky mizerne a ľudia patrili medzi najchudobnejšie v celom svete.

My to poznáme z Juhoslávie a Kosova, ale vzorové príklady sú Líbya, ktorá v okamihu prechodu od dolára bola rozvrátená a Kaddáfí bol zabitý, Irán s ropou a plynom, Sýria s ropou a plynom, a nemá cenu dlho pokračovať, bolo by to nosenie dreva do lesa.

Naposledy je to Venezuela, ktorá vďaka Chávezovi a teraz Madurovi vyhádzala vydieračské a zlodejské firmy ako EXXON OIL, ktoré profitovali vo Venezuele za sto miliárd dolárov, ale zisk išiel do USA a robotníkom platili pár centov (bolívarov). Aj my (Česko) to poznáme: oficiálne k nám ide cca 60 miliárd euro z Bruselu, ale odchádza 300 miliárd a s vnútropodnikovým účtovníctvom neuveriteľných 600 miliárd ide do… preč.

A Hugovi Chávezovi a venezuelskému ľudu s okrádaním došla trpezlivosť, Američanov vyhnali a zlodejské firmy zoštátnili. A potom začalo „rodeo“. Sankcie, sankcie, blokády, sankcie a blokády. Peniaze USA a Veľká Británia ukradli ($ 30 miliárd) a sankcie vďaka polohe boli strašné.

A potom sa BBC a CNN ironicky pýta: kam išli peniaze, nerozkradli ich Chávez a Maduro? Vidíte, ako ten socializmus krachuje?

Možno je vo vzduchu oprávnená otázka: mal právo venezuelský ľud zoštátniť americký majetok? Tu je odpoveď príkladom: je normálne, aby Bakalov a Kolačkov rabovali nerastné bohatstvo v poriadku desiatok miliárd korún a štát chudobnel a nedostával nič, rovnako ako kšefty s bytmi baníkov, zatiaľ čo Bakala si vyviedol do zahraničia 60 miliárd? A presne rovnako, ale v mnohonásobne väčšom meradle zdierali venezuelský ľud americkej firmy: zarobili sto miliárd dolárov ročne a robotníkom zaplatili pár sto bezcenných bolívarov a ľudia nemali ani na jedlo. A Venezuelu ako štát ostrúhala: spracovanie bolo v USA! A čím viac pracovali ľudia pre USA, tým viac chudobneli a USA bohatli. Mimochodom s daňami rovnako ako Google, Facebook a ďalšie, ktoré tu majú strašné zisky a nám z toho platia nulu nulu nič.

A aby si USA toto vydieranie poistili, všade dali raketové základne a všade sú americké vojská: dragúnmi. Súdružská pomoc po americky. Výpalné sme však Sovietskemu zväzu neplatili. Tak čo je horšie?

A len pre ilustráciu, ako s informáciami zaobchádza a ako ich ohýba napríklad Český rozhlas:

Zúfalí pacienti, hlad a rozvoj šarlatánstvo. Venezuela absurditou pripomína Kafkov Proces, hovorý proamerický filmár Tuki Jencquel. Iba o úlohe USA taktne mlčí: peniaze za lži a ohýbanie pravdy nesmrdia.

Podľa latinskoamerického geopolitického strategického centra (CELAG), priame a nepriame škody ekonomických akcií proti Venezuele ekonomiku iba medzi rokmi 2013 – 2017 stáli 350 miliárd $ a potom ešte zosilneli.

Áno, vážení čitatelia, len za štyri roky, kedy Chávez odmietol slepo USA počúvať a byť vazalom, sankcie poškodili Venezuelu o 350 miliárd dolárov. A teraz to už robí okolo 500 miliárd dolárov! (Aj keď to je zatiaľ neoficiálne číslo) Proste buď sa zisky z Venezuely budú opäť odvádzať ako výpalné do USA, alebo ako tvrdia ich zničí americká armáda.  Zdroj: Open in new window

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Peter Pellegrini

Prieskum: Najdôveryhodnejším politickým lídrom je Peter Pellegrini

16.04.2024 09:49

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza. Kto obsadil druhé a tretie miesto?

doprava

V Bratislave husto prší, doprava takmer skolabovala

16.04.2024 09:46, aktualizované: 09:59

Na D1 v smere od Senca cez Zlaté Piesky a Prístavný most do Petržalky hlásili vodiči zdržanie 40 minút.

Lukašenko

Mlátili ju hlava-nehlava. Bieloruska na toaletnom papieri opísala brutalitu Lukašenkovho režimu

16.04.2024 09:12

Kacarynu Novikavovú zatkli v júni 2023, keď mala na sebe iba nočnú košeľu.

čaputová

Prezidentka odcestovala do Poľska, Duda jej odovzdá štátne vyznamenanie

16.04.2024 08:28

Čaputová navštívi aj jediné slovenské pamätné miesto spojené s protifašistickým odbojom.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7659762x
Priemerná čítanosť článkov: 5200x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy