Založ si blog

Je to choré ! Dokedy ? !

Skupina poriadkumilovných ľudí zorganizuje brigádu resp. pozve ich na brigádu starosta, vyzbierajú 200 vriec odpadu a neprispôsobiví občania znovu spravia ten istý neporiadok a to v priebehu 2-3 dni.

Najväčší gól dali, keď sa s tou brigádou pochválili aj v médiách. Samozrejme nemôžeme žiť v bordeli, ale aký to má význam, aby ľudia, ktorí poctivo platia za odvoz smeti a komunálneho odpadu, aby ešte oni chodili na brigády a zbierali odpad po neprispôsobivých občanoch, ktorí ho vyťahujú z kontajnerov a to, čo sa im nehodí rozhadzujú po sídlisku?!

 Bohužiaľ takto to vyzerá pri kontajneroch na našom sídlisku, kým neprídu smetiari a to nespracú.

Bohužiaľ takto to vyzerá pri kontajneroch na našom sídlisku, kým neprídu smetiari a to nespracú.

Tak s neprispôsobivými občanmi si nikto nevie rady, ale aby im znemožnili prístup ku kontajnerom, tak k tomu sa nikto nedokáže odhodlať!

 "Nakupovanie" neprispôsobivých občanov :-(

„Nakupovanie“ neprispôsobivých občanov 🙁

Hlavne, že týmto článkom v denníku: Stovka dobrovoľníkov opäť vyčistila sídlisko – si pán starosta spravil lacnú reklamu o tom, aký je aktívny. Samozrejme, že mu túto situáciu nezávidím, ale pripomenulo mi to časy, keď Ján Čarnogurský pred televíznymi kamerami išiel v októbri 1999  upratovať ten niekoľkotónový odpad, tú nelegálnu skládku odpadkov, ktorú na Luníku IX spravili neprispôsobiví občania toho istého sídliska. Čarnogurský bol oblečený v montérkach a mal aj lopatu s ktorou zopárkrát hodil odpad do kontajnera, ale iba dovtedy kým ho snímala kamera. 🙂 Lenže on vyzval na brigádu samotných Rómov Luníka IX a bolo ich tam asi 500, no pomohlo to iba v tom konkrétnom roku, lebo v nasledujúcich rokoch sa tam ten neporiadok naďalej nelegálne vytváral a tých niekoľko desiatok ton odpadu sa tam vytvárajú dodnes napriek tomu, že tam majú pristavené kontajnery a je tam aj kamerový systém.

Takto to tam vyzeralo pred 5-mi rokmi, no bohužiaľ takto je to tam aj naďalej :-(

Takto to tam vyzeralo pred 5-mi rokmi, no bohužiaľ takto je to tam aj naďalej 🙁

Chváliť sa v médiách tým, že upratali bordel po neprispôsobivých občanoch Luníka IX a Mašličkova, tak to je skutočne veľké terno. Je to pochopiteľné, že mnohých občanov hnevá ak vidia neporiadok na sídlisku, ale ten sa sám od seba určite nespravil a ani nespraví, a pokiaľ zastupiteľstvo samosprávy KVP na čele s pánom starostom nespravia rázne opatrenia napr. oplotenie kontajnerov, aby k nim mali prístup iba občania, ktorí za odvoz smetia a komunálneho odpadu platia a samozrejme smetiari, aby to mohli odvážať, tak na našom sídlisku nikdy poriadok nebude lebo títo neprispôsobiví ľudia dennodenne robia nájazdy na naše kontajneri a to minimálne 3 krát denne. (V Korzári o tom vyšiel článok, tak som k nemu napísal svoj názor v debate a dávam ho aj sem v plnom znení).

Môj príspevok: Je to pekné, že sa ľudia dokážu takto spojiť a zveľadiť sídlisko, ale neviem či si pán starosta uvedomuje, že o pár dní to na našom sídlisku bude zase takisto, ako to bolo pred upratovaním.

 Brigáda svoj účel síce splnila, ale neprispôsobiví občania naďalej takto znečisťujú okolie kontajnerov.

Brigáda svoj účel síce splnila, ale neprispôsobiví občania naďalej takto znečisťujú okolie kontajnerov.

V článku starosta spomenul: „Dobrovoľníci vyzbierali viac ako 200 vriec odpadu, v ktorom sa našiel napríklad kávovar, sušič na bielizeň, dáždnik či staré kusy nábytku a oblečenia.“ – Vyše 20 rokov poukazujem svojimi aktivitami na to, že kým sa na našom sídlisku (KVP) nespraví poriadok s kontajnermi, aby k nim nemali prístup neprispôsobiví občania z Luníka IX a Mašličkova, tak naše sídlisko bude vyzerať stále ako veľké smetisko. (Alebo si náš pán starosta myslí, že tie staré elektrospotrebiče, starý nábytok, či obnosené oblečenie sa ocitli na chodníkoch a trávnikoch len tak náhodne, že ich niekto stratil?). Veď títo neprispôsobiví  občania dennodenne robia aj 3 krát denne nájazdy na naše kontajneri, prehrabujú sa v nich ako potkany, povyberajú z nich množstvo veci a potom ich triedia takou formou, že cestou domov z tých veci, ktoré uznajú, že sú pre nich predsa len nevhodné, tak ich jednoducho odhodia tam kde práve sú, čiže buď na trávnik alebo ich nechajú rozhádzané pri kontajneroch alebo po kríkoch resp. pod kríkmi vedľa chodníka vedúceho na Luník IX.

Pred 10 rokmi som na vlastne náklady robil petíciu: 30 dní som zbieral podpisy, aby mesto neuhrádzalo peniaze z našich daní za odvoz toho nenormálneho bordelu, ktorí tam neprispôsobiví občania každoročne narobili a ešte stále ho aj robia. No moje petičné hárky mnohí Košičania nepodpísali, vyhovárali sa, že sa to boja podpísať, že by ich za to mohli Rómovia prenasledovať. (Povedzte je toto normálne?)

Vyzbieral som iba niečo cez 2 400 podpisov, čo samozrejme nestačilo na to, aby to poslancov a primátora mesta prinútilo postupovať podľa bodov stanovených v petícii.

Napísal som už aj niekoľko blogov na blogu PRAVDA v ktorých som poukázal na tých neprispôsobivých ľudí a dal som tam aj fotografie,

 Takto skončilo obnosené šatstvo po vytriedení neprispôsobivými občanmi :-(

Takto skončilo obnosené šatstvo po vytriedení neprispôsobivými občanmi 🙁

aby čitatelia videli, že si nič nevymýšľam, ale aj mestská polícia sa k nim správa tak, že ak aj vidia, čo tí neprispôsobiví ľudia robia, tak ich radšej zďaleka obchádzajú lebo vedia, že ak by začali s nimi riešiť túto situáciu, tak by mali z toho iba zbytočné opletačky lebo by ich kompetentné úrady vinili z diskriminácie. (Je to naozaj choré, čo sa v našom štáte deje). 🙁

PS

Dávam sem link aspoň na jeden môj blog, ktorým som poukázal, čo všetko sú schopní tí neprispôsobiví občania spraviť: http://kormidlo.blog.pravda.sk/2019/02/04/zlodejom-som-spravil-skrt-cez-rozpocet/

Ladislav Serenča

Dúfam, že kompetentné orgány sa zobudia skôr, než tu dôjde k nejakej epidémii, že spravia opatrenie, ktoré zabráni tomu, aby sa „nakupovanie v kontajneroch“ neprispôsobivými občanmi už nikdy neopakovalo. Deratizačné čaty už ani nestačia tráviť tých potkanov, toľko sa ich rozmnožilo na našom sídlisku. (A to už ani nehovorím o tom, koľko potkanov je na Luníku IX.)

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7649493x
Priemerná čítanosť článkov: 5193x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy