Založ si blog

Pol roka sa o Kuciakovej vražde takmer ani nehovorilo

Zrazu deň pred pochodmi občanov, aby si pripomenuli pamiatku zavraždených Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa polícia „prebudila“ – a jej príslušníci zatkli ôsmych podozrivých občanov z tohto zločinu – na južnom Slovensku.

Pripúšťam – v živote sa stávajú všelijaké náhodné prípady, ale neverím, že tento prípad sa dá označiť ako náhodný, že iba zhodou okolnosti sa stalo, že práve v čase, keď organizátori oznámili termín pochodov, tak polícia práve iba deň pred uskutočnením pochodov podozrivých zatkla. Myslím si, že najskôr to bude tým, že niektorým ľuďom – na vysokých postoch – sa také pochody nepáčia a práve preto podnikli kroky, aby touto akciou odradili občanov od účasti na pochodoch a podpore organizátorov iniciatívy Za slušné Slovensko.

Dôvod mojej nedôvery voči orgánom v trestnom konaní je celkom prostý, je tu až príliš veľa náhod v priebehu 2-3 dní. (Pritom vyše 6 mesiacov sa nevedeli pohnúť z miesta). Najprv zverejnili identikit pravdepodobného páchateľa z vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenky – a následne informovali  verejnosť, že pri vyšetrovaní pomohli satelitné snímky z americkej družice, ktoré políciu naviedli k podozrivým osobám z vraždy.

Samozrejme najradšej by som bol, ak by toto všetko bola pravda, ale kladiem si otázku: Prečo si polícia nevyžiadala tie snímky z americkej družice už oveľa skôr, čiže aspoň pred 3-4mesiacmi?! (Takisto aj s tým identikitom prvého podozrivého vyrukovali príliš neskoro).

Najčerstvejšia správa na internete: Trom zatknutým osobám bolo vznesené obvinenie za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a za ďalšie trestné činy. (Zostáva len veriť tomu, že tým trom tento zločin aj dokážu).

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7648282x
Priemerná čítanosť článkov: 5192x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy