Založ si blog

Kam to spejeme? !

Normálnemu a slušne vychovanému človeku to dvíha žalúdok, no čím ďalej tým viac pribúda tých, ktorí sú voči svojmu okoliu úplne ľahostajní a poniektorí sú schopní vyvaliť sa na deku pri vode hoc by okolo nich bolo doslova nakadené

Takmer denne zostáva po mladých rekreantoch takýto neporiadok na brehu vodnej nádrže...

Takmer denne zostáva po mladých rekreantoch takýto neporiadok na brehu vodnej nádrže…

– čiže priestor na brehu vodnej nádrže by bol plný nielen psích, ale aj ľudských exkrementov.

Miesto pod smutnými vŕbami - ideálne, keď je siné slnko, mám pod nimi aspoň tieň. Zakaždým, keď stadeto odchádzam, pozbieram do igelitky odpadky po rekreantoch, ktorí si ich "zabudli" zobrať so sebou, aby ich vhodili do najbližšieho kontajnera. (Pri tom si stále hovorím, že v ďalších dňoch tu už prídu uvedomelejší ľudia, ale stále to končí rovnako, čiže iba mojim zbožným želaním...

Miesto pod smutnými vŕbami je ideálne, keď je silné slnko, mám pod nimi aspoň tieň. Zakaždým, keď stadeto odchádzam, pozbieram do igelitky odpadky po rekreantoch, ktorí si ich „zabudli zobrať so sebou“, – aby ich vhodili do najbližšieho kontajnera – a tak ich vhodím  do kontajnera ja, a to buď do toho ktorý sa nachádza na kopci vedľa cesty, ale ak je plný, tak to veziem až domov do našich kontajnerov. (Pri tom si stále hovorím, že v ďalších dňoch tu už prídu uvedomelejší ľudia, ale stále to končí rovnako, čiže je to iba moje zbožné želanie…)

Často sa chodievam rekreovať na Bukovec do jeho vodnej nádrže, ktorú dal postaviť bývalý š.p. VSŽ aby mal odkiaľ čerpať vodu do svojich chladiacich veži. (Ak sa nemýlim, tak dodnes to takto funguje – rozdiel je len ten, že oceliarsky gigant momentálne vlastní spoločnosť USSteel Košice).

Dlhé roky bola nádrž udržiavaná k spokojnosti nielen š.p. VSŽ, ale aj bežným občanom, mali sa kde rekreovať a na svoje si prišli aj rybári.

Z bývalých lehátok zostali už len zhrdzavené konštrukcie, zarastené burinou a kermi černičia.

Z bývalých lehátok zostali už len zhrdzavené konštrukcie, zarastené burinou a kermi černičia.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lenže toto platilo ešte za bývalého režimu, teraz to tam už nie je ani zďaleka tak ako bývalo. (Mám na mysli poriadok. A o kosení trávy už aj škoda hovoriť.)

 

V minulosti tam boli zabudované aj lehátka. Schádzalo sa tam hodne rekreantov, ale boli tam aj smetné koše a boli určení ľudia, ktorí sa starali o ich vyprázdňovanie, prípadne aj zberali odpadky, ak niektoré poroznášal vietor alebo, keď niektorým pohodlnejším „tiež rekreantom“ sa neráčilo zaniesť svoj odpad do košov, tak to museli za nimi takisto pozbierať.

Bohužiaľ, takýto obraz už poniektorí vnímajú ako samozrejmú vec.

Bohužiaľ, takýto obraz už poniektorí vnímajú ako samozrejmú vec.

Vraj takto tie odpadky rozsýpal z vriec pán, ktorý si budovu prenajal, už ho proste prestalo baviť zbierať takýto bordel dennodenne po mladých ľuďoch, ktorých rodičia nenaučili slušnému správaniu k prírode...

Vraj takto tie odpadky rozsýpal z vriec pán, ktorý si budovu prenajal, už ho proste prestalo baviť zbierať takýto bordel dennodenne po mladých ľuďoch, ktorých rodičia nenaučili slušnému správaniu k prírode…

Bez komentára...

Bez komentára…

To, čo sa tam deje v posledných rokoch, tak na niektorých miestach to doslova vyráža dych. Skutočne to tam vyzerá ako na Luniku IX. Na ktorom si poniektorí neprispôsobiví občania mýlia priestory za svojimi blokmi s kontajnermi a miesto toho, aby svoje odpadky nosili do kontajnerov, tak ich sypú zo svojich smetných košov rovno z balkónov za svoje resp. pod svoje bloky. (Aj keď treba priznať, že práve tohto roku tam už došlo k miernej náprave. Starosta Lunika IX musel siahnuť až k takým opatreniam, že na inkriminované miesta nechal umiestniť kamery).

Včera som si tie miesta s kopami odpadkov odfotil, aby som vás čitateľov informoval, či je niečo také normálne v civilizovanej spoločnosti?!

Tieto odpadky sú hlbšie od brehu medzi kríkmi, ležia tam už min. 3 roky. (Majiteľ budovy už nemal nervy na to, aby ešte aj tieto pozberal.)

Tieto odpadky sú hlbšie od brehu medzi kríkmi, ležia tam už min. 3 roky. (Majiteľ budovy už nemal nervy na to, aby ešte aj tieto pozberal.)

Stanovište na ktoré rád chodievam je dobre hlavne z toho hľadiska, že sa mám kde ukryť v tieni stromov pred silnými slnečnými lúčmi, lebo vystavovať sa počas celého dňa horúcemu slnku – podľa mňa nie je príliš zdravé.

No od tohto miesta zhruba 40 metrov južnejšie je budova, ktorá pôvodne slúžila ako lodenica pre motorový čln správcov vodnej nádrže, ale zároveň ten čln slúžil aj vodným lyžiarom. Po 89tom roku táto budova zostala opustená a dlhé roky chátrala. Teraz zhruba pred 2 rokmi si túto budovu prenajal podnikateľ, ktorý má v pláne spraviť tam bufet s občerstvením, lebo sa tam v okolí budovy každoročne schádza hodne rekreantov – hlavne mládeže, ktorá využíva strechu tejto budovy k skokom do vody. Tie skoky sú pomerne dosť nebezpečné – lebo okraj vodnej nádrže je od budovy vzdialený asi päť metrov a požadujúca hĺbka vody pre ponor tela z takej výšky tiež nie je hneď pri brehu, takže skákajúci sa musí rozbehnúť po celej dĺžke strechy, aby dopadol do hlbokej vody. (Neraz tam už boli dosť vážne úrazy, najmä vtedy, keď niektorí skákajúci výrastkovia boli poriadne podgurážení alkoholom).

Majiteľ začal zveľaďovať prenajatú budovu a aj jej okolie. Spolu s ostatnými rodinnými príslušníkmi vyzbierali odpadky v celom okolí a začali s prevádzkou bufetu. Lenže netrvalo to dlho a nejakí „dobrodinci“ im bufet vykradli a k tomu ešte, čo sa len dalo porozbíjali. Takže hodne dlho sa to javilo tak, že podnikateľ rezignoval, no začiatkom tohto leta to znovu začal dávať do poriadku. Najsmutnejšie na tom je to, že takmer denne naplnil niekoľko igelitových vriec odpadom, ale poniektorí rekreanti si to nevedeli vážiť a zakaždým sa mu postarali o robotu s poodhadzovanými odpadkami. A práve včera sa už ten majiteľ prenajatej budovy tak nahneval, že zobral tie vrecia s odpadkami a rozsýpal ich na tých miestach na ktorých sa mládež zdržiavala. Proste chcel ich vyprovokovať k tomu, že ak sa tam mienia aj naďalej zdržiavať a opaľovať, tak buď budú svoje odpadky za sebou zbierať – alebo nech si tie svoje deky a uteráky ustielajú priamo na odpadky.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7663779x
Priemerná čítanosť článkov: 5203x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy