Založ si blog

Vonku sa všetci čerti ženia

Zima sa nám načisto zbláznila, len pred pár dňami už som začal nosiť jarník a s vnučkami sme sa chodili bicyklovať. Počasie už bolo ako na 1. mája.

Taký pohľad z okna nebol ani v decembri

Taký pohľad z okna nebol ani v decembri

Mnohí vodiči si už stihli aj prezuť letné pneumatiky. Teraz majú dve možnosti: buď auto nechať po celý čas – kým sa počasie neumúdri – na parkovisku alebo v garáži – a cestovať autobusmi, prípadne električkami a vlakmi.

Ráno o 07:43 - ešte, že je nedeľa, neviem si totiž predstaviť škôlkárov, či by s nimi učiteľky išli von aj v takom počasí.

Ráno o 07:43 – ešte, že je nedeľa, neviem si totiž predstaviť škôlkárov, či by s nimi učiteľky išli von aj v takom počasí.

Druhú, menej lichotivú možnosť, majú vodiči, že si tie svoje letné pneumatiky dajú znovu prezuť na zimné.

Pohľad na škôlkársky dvor o niečo neskôr, presnejšie o 09:07

Pohľad na škôlkársky dvor o niečo neskôr, presnejšie o 09:07

Ak jestvuje povolanie, ktoré niektorým ľuďom skutočne nezávidím, tak to sú hasiči.

Ministerstvo vnútra chcelo v decembri v roku 2008 zmeniť odmeňovanie hasičov a horských záchranárov. Systém odmeňovania mal platiť od júna 2009 – po novom sa mali hasičom a horským záchranárom zrušiť príplatky za štátnu službu cez víkendy, v noci a počas sviatkov.

Po prečítaní tých informácii som si už vtedy povedal: chcel by som vidieť ktoréhokoľvek poslanca NR SR alebo ministra Vlády, či by vytiahol, čo i len päty z domu v takom hnusnom počasí (aké je napr. dnes) a išiel by za ich plat robiť, čo robia oni – v čase, nečase. (Pri tom všetkom poslanec poberá plat o akom sa hasičom a záchranárom môže iba snívať – plat poslanca je min. 3 x vyšší ako majú oni.)

Radšej si ani nechcem predstaviť, čo všetko – počas dnešného dňa – záchranárov a hasičov čaká. Nepochybujem o tom, že ich pri tej dnešnej metelici budú volať k odstráneniu popadaných stromov z ciest k vyťahovaniu prevrátených kamiónov z priekop vedľa ciest – hlavne tých, ktorí sa budú prepravovať bez nákladu, tých silný vietor zmetie z cesty ako kartónovú škatuľu. A určite bude aj nie málo dopravných nehôd spôsobených snehovou kalamitou, takže skutočne niet, čo hasičom a záchranárom závidieť.

Hasiči aspoň takto narýchlo orezali konáre na spadnutom strome a po-odťahovali ich nabok, aby policajti mali voľnú príjazdovú cestu, k svojej budove.

Hasiči aspoň takto narýchlo orezali konáre na spadnutom strome a po-odťahovali ich nabok, aby policajti mali voľnú príjazdovú cestu, k svojej budove.

Zhodou okolnosti zhruba pred 2 hodinami boli hasiči privolaní  k nášmu policajnému oddeleniu – máme ho iba zopár metrov za blokom – aby im odstránili spadnutý strom, ktorý im bráni v príjazdovej ceste k budove.

Spomínam si na moje mladšie časy, (je to zhruba 55 rokov späť) keď bola taká silná snehová metelica, tak starí ľudia vravievali, že nejaká významná osobnosť sa musela obesiť, lebo normálne také počasie bývalo iba málokedy.

Večer už v neskorších hodinách, keď som venčil nášho psa, stretol som sa so susedom z vedľajšieho bloku – tiež venčil svojich dvoch malých bastardov – nahodil som tému, že najskôr niekde pripravili o život nejakú významnú osobnosť, keď sa počasie takto náhle zmenilo. Sused mi povedal, že naposledy takto vyčíňalo vtedy, keď zomrel Brežnev.

Danglár, 17.3.2018

Danglár, 17.3.2018

Pripomenul som si históriu, keď Hitlerovské vojska v 2. Svetovej vojne obsadili Stalingrad, že práve nenormálna tuhá zima zabránila Nemcom dobyť Stalingrad.

 

 

 

Teraz s trochou irónie môžem povedať, kto vie, či toto dnešné besnenie nie je práve preto, že v Rusku sa konajú prezidentské voľby – či práve to počasie nemá odradiť voličov od toho, aby opäť zvolili Putina za svojho prezidenta. 🙂

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Venezuela

Rezort diplomacie neodporúča cestovať do Venezuely. Slováci majú zvážiť cestu aj dvoch ďalších štátov Južnej Ameriky

18.04.2024 13:49

Ministerstvo pripomína, že SR nemá ani v jednej z krajín zastupiteľský úrad.

World Press Photo, palestínčanka, gaza, izrael, Mohammed Salem

Plačúca Palestínčanka s mŕtvym dieťaťom v náručí. World Press Photo tento rok vyhrala snímka z Gazy

18.04.2024 13:40

Usporiadatelia pripomenuli nebezpečenstvo, akému fotoreportéri počas pokrývania vojnových konfliktov čelia.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7663243x
Priemerná čítanosť článkov: 5202x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy