Založ si blog

Políciu a záchranárov najviac zamestnávali anonymné výhražné telefonáty

Až rozum zostáva stáť nad tým, ako sa každý rok nájde zopár labilných ľudí, ktorí sa potrebujú aspoň anonymne zviditeľniť, a tak si vystrelia nielen z policajtov, ale aj z celej spoločnosti, samozrejme, že takto zbytočne vystresujú nie len všetkých zamestnancov na súdoch, ale aj ľudí, ktorí sa v daných dňoch dostavili na vypočúvanie za nejaké trestné činy, alebo svedkov. No úplne zbytočne takto blokujú hasičov a záchranárov zdravotnej služby (ZZS).

Na celom Slovensku to boli práve Košice v ktorých najviac zamestnávali košickú políciu a záchranárov anonymné výhražné telefonáty. (Ak ma pamäť neklame, tak vlani pre údajnú bombovú hrozbu museli evakuovať budovy košických súdov až 21-krát.)

Ale na Slovensku jestvuje ešte jedna podobná špecialita: tou sú naši Rómovia. Aj v ich osadách dochádza pomerne často k tomu, že napadnutí a zbití Rómovia (svojimi súkmeňovcami) volajú políciu, aby prišla spraviť poriadok v osade, lebo sa tam niektorí opilci nevmestia do kože, mlátia sa medzi sebou, ale vo väčšine prípadov to končieva hromadnou bitkou. Lenže tie bitky nie sú len také, ako je to v prípade mladých pubertiakov, že sa medzi sebou dvaja – traja pobijú kvôli frajerkám, že si dajú vzájomne po papuli a potom krátko na to sa pomeria a idú na pivo. Pri tých hromadných bitkách v osadách už lietajú vzduchom kamene a rôzne iné predmety, ktoré útočníci nájdu na zemi. Na rad prichádzajú aj predmety, ktoré sa už dajú charakterizovať ako útočné zbrane. Väčšinou sú to obyčajné palice, no keď bitka vyvrcholí až do štádia pri ktorom sa medzi sebou nebijú len muži, ale už aj ženy a deti, tak v takých hromadných bitkách už v rukách útočníkov nechýbajú násady do lopát, poriská do sekier a čakanov, ale výnimkou nie sú už aj sekery a mačety. Zatiaľ poslednou takou bitkou bola bitka v osade v Smižanoch počas silvestrovskej oslavy.

Na silvestrovskej oslave sa tých alkoholických nápojov v osade popilo oveľa viac, ako v iných dňoch roka, takže alkohol u niektorých vyvolal agresívne sklony k násiliu, a napadnutí Rómovia privolali policajtov.

Pri bitkách, ktoré sa v osadách pomerne často konali to končievalo väčšinou tak, že po policajnom zákroku sa hlavy útočníkov schladili, niektorých z nich policajti zobrali so sebou na vyšetrenie, aby sa zadokumentovalo kvôli akým okolnostiam bitka začala a bolo vyžehlené, život išiel ďalej. Ale v smižianskej osade to dopadlo podstatne horšie. Najprv sa podnapitý mladík vyvŕšil na policajnom služobnom vozidle tak, že na ňom palicou rozbil zadné sklo, a aby toho ešte nebolo málo, tak ďalší z výtržníkov sa vyvŕšil aj na aute druhej policajnej hliadky, a to takým spôsobom, že začal do auta kopať a zároveň trieskal rukami po jeho streche. (Obidvaja výtržníci skončili na policajnom oddelení.)

Myslím si, že kompetentní ľudia by sa už mali nad takými prípadmi naozaj vážne zamyslieť a veľmi rýchlo by mali pracovať na dodatkoch k zákonom, ktorými by sa za takéto vážne ohrozovanie spoločnosti udeľovali podstatne vyššie pokuty a hlavne tresty, ako je tomu teraz. Samozrejme tie dodatky by mali takisto, čo najskôr schváliť, aby ich policajti a sudcovia mohli takýmto výtržníkom udeľovať. (No, ako vidieť, zatiaľ tie terajšie zákony sú málo účinné.)

Neviem, ale vyzerá to tak, že najvyššie postavení ľudia čakajú až dovtedy, kým takéto stavy nedospejú až tak ďaleko, že majorita to zoberie do vlastných rúk!!! Ale ak by k niečomu takému skutočne došlo, (čo si naozaj neželám), tak potom by už bolo príliš neskoro robiť vážne opatrenia, prípadne rozhodnutia o vyšších trestoch.

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7660176x
Priemerná čítanosť článkov: 5200x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy