Založ si blog

K činu sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát (IS)

Normálne sa z takejto idiotskej správy zakaždým v duchu zasmejem. Že k teroristickému útoku sa prihlásil islamský štát.

britain-security-clanokw

 

 

 

 

 

Zatiaľ nie je známe, čo bolo príčinou explózie. Autor: Reuters, HANNAH MCKAY

 

Veď takouto správou novinári tým hrdlorezom iba napomáhajú šíriť pre nich ešte väčšiu reklamu medzi obyvateľmi, preto by boli naozaj sprostí, ak by si takéto útoky /na civilných občanov v Európe/ nepripísali na svoje konto.

Ale zaujalo ma aj Trumpovo vyhlásenie, ktorým tvrdí, že londýnska polícia poznala útočníkov z metra.

Napriek tomu, že Trump mi nepripadá ako sympatický človek a mnoho prehlásení, ktoré doposiaľ vykonal mi pripadali smiešne, či priam ako detinské, tak k tomuto jeho tvrdeniu, že na metro útočili ľudia, ktorých londýnska polícia poznala by som sa aj ja priklonil. (Vo všetkých závažnejších teroristických útokoch, ktoré sa do včerajška udiali sa potvrdilo, že londýnska polícia útočníkov poznala. Ale, tým, že tento výbuch /našťastie/ neskončil až tak, ako si to jeho atentátnik/ci predstavoval/i, že pri ňom nikto nezahynul, tak polícia sa to snaží čím skôr ututlať, aby sa jej to „zbytočne“ nepripisovalo za vinu.)

Ale ako vidieť aj v dnešnom článku: Stupeň ohrozenia v Británii je kritický, krajina očakáva ďalší útok

Poniektorí Angličania sa z toho už poučili, hlavne ich premiérka Theresa Mayová, ktorá napriek tomu, že krátko po výbuchu v londýnskom metre zvolala bezpečnostný tím Cobra a po jeho rokovaní oznámila, že úroveň varovania pred teroristickými útokmi v Spojenom kráľovstve po piatkovom incidente nezvýšia. (Útok mal zostať na úrovni „závažnej“ hrozby, čo znamená, že útok je vysoko pravdepodobný.)

No večer vo svojom ďalšom vystúpení už Mayová informovala média o zvýšení stupňa teroristického ohrozenia v krajine a zdôvodnila ho okrem iného aj tým, že prítomnosť posíl v podobe príslušníkov ozbrojených síl poskytne občanom ochranu a istotu.

Vyzvala pritom obyvateľov krajiny, aby žili obvyklým spôsobom života, ale boli „ostražití a spolupracovali s políciou“.

Zdroj: https://svet.sme.sk/c/20650223/britania-utok-metro-vybuch-terorizmus-kriticky-stav.html#ixzz4sp7Cr4Jl

P.S.

Vážení novinári,

takto verejne sa obraciam aj na vás: nedokážem pochopiť prečo vám prestalo voňať pomenovanie tých hrdlorezov Daeš?! Keď ste ich takýmto pomenovaním (nie tak v dávnej dobe) hanili, tvrdili ste, že ich toto pomenovanie viac poburuje ako oslovenie Islamský štát (IS), že na pomenovanie Daeš sú viac alergickí a vraj pri takomto oslovení sú až nepríčetní?! (Hoci v ich prípade sa dá povedať, že nepríčetní sú stále.)

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7660332x
Priemerná čítanosť článkov: 5200x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy