Založ si blog

Vážení poslanci v ďalších komunálnych voľbách už radšej ani nekandidujte!

Môže byť majoritný volič spokojný s prácou mestských poslancov a nemá sa hnevať na politikov, keď pre minoritných občanov byty postaviť vedia, ale na majoritu vyslovene kašľu?!

Mladí majoritní ľudia, ktorí sa chcú osamostatniť a najmä začínajúce páry sú najčastejšie nútení siahať po menších a lacnejších bytoch! Veď len o jednoizbový byt sa v Košiciach bije aj 70 ľudí. Realitné kancelárie tvrdia, že jednoizbových bytov je nedostatok a záujem o ne je veľký, ale v panelákoch aj v novostavbách je ich poskromne.

Investori chcú na každom projekte zarobiť, a preto sa im neoplatí zamerať sa na cieľovú skupinu mladých začínajúcich ľudí a tým, že dopyt po takých bytoch je veľký, tak ani ich ceny drasticky neklesajú. Pohybujú sa od 39 000 do 48 000 eur.

„Vďaka“ našim politikom, ktorí nás  do takej žalostnej situácie dostali a najmä mladých ľudí, tak tie drahšie byty sú v dnešných časoch veľmi ťažko predajné. Mladí ľudia sú nútení vziať si hypotéky, ale kupujúcim môže byť len ten, čo lepšie zarába.

Na košickom Luníku IX demolujú ďalšiu bytovku. Autor: Boris Macko, Pravda

Zdroj: http://kosice.korzar.sme.sk/

Po 89tom roku sa takmer vo všetkom opičíme po vzore západu a tam sú rôzne obytné budovy s jedno – alebo dvojizbovými bytmi na prenájom pre mladých jednotlivcov, ale aj pre začínajúce páry, no v Košiciach o tom zatiaľ ani nechyrovať.

Aby to naozaj nevyznelo tak, že všetko iba kritizujem, tak spomeniem aj druhú stranu mince, ktorou sú tzv. mestské štartovacie byty. Lenže takých má mesto k dispozícii iba sedem jednoizbových bytov na prenájom na Baltickej ulici a mesačný nájom v nich vychádza na 110 eur bez energií. (Ale už sú všetky obsadené.)

Mesto vlastní aj štyri dvojizbové byty na Golianovej ulici, ale nájom v nich stojí 200 eur bez energií a byty sú určené pre najmenej trojčlennú domácnosť, no pritom aspoň jeden zo žiadateľov musí mať menej ako 35 rokov a mesačný príjem žiadateľa a osôb s ktorými žije v spoločnej domácnosti, nemôže presiahnuť 3,5–násobok životného minima, ktoré je v súčasnosti 189,83 €.

Ďalšou podmienkou je, že žiadatelia musia mať trvalý pobyt v Košiciach, nesmú byť vlastníkmi ani nájomníkmi bytu alebo rodinného domu a v súčasnej situácii nesmú byť schopní riešiť svoju bytovú situáciu vlastnými silami. Zároveň nesmú mať voči mestu žiadne záväzky.

Magistrát má samozrejme perfektnú výhovorku, že nové nájomné byty stavať neplánuje, pretože na ne niet financií.

Hlavne, že na Luniku IX búrajú jeho obyvateľom statikou narušené bloky lebo si ich oni sami svojim rozkrádaním a devastovaním zničili!

Ale veď nič sa nedeje, však naše mestské zastupiteľstvo im zabezpečí nové byty a samozrejme, že úplne zadarmo lebo veď skade by oni na nové byty zobrali peniaze, keď sú takmer všetci nezamestnaní, respektíve žijú iba z podpory?!

Pokiaľ by sa niekto spýtal prečo je to tak? Tak moja odpoveď by bola asi takáto:

Obyvatelia minoritnej etnickej skupiny mi pripadajú ako strážni psi pre našich politikov a sú neustále v strehu zaútočiť na majoritu svojimi tesákmi, ktorým sa odborne vraví DISKRIMINÁCIA a ak sa z majority začne niekto vyčleňovať a vystrkovať rožky, tak ho jednoducho označia rasistom! A naše „spravodlivé súdy“ ho samozrejme strčia do chládku!

Tým pádom je pre nich problém vyriešení a majoritní občania sú takto čím ďalej, tým viac pred touto (zatiaľ) minoritou ustráchaní a iba v ústraní si pošomrú, že s tým je naozaj potrebné niečo robiť! Takže preto sa im musia dávať a stavať nové byty, lebo slovo diskriminácia je silnejšie ako nespokojnosť majority!

 

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7665986x
Priemerná čítanosť článkov: 5204x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy