Založ si blog

Ohyzdné a rozpadajúce stavby v Košiciach! A tým chcú prilákať zahraničných turistov!

Košičania nariekajú, že oproti BA im hokejový šampionát dlhodobo nepomohol. Optimisticky naladení Košičania sa riadili vyjadreniami odborníkov, že vďaka pozitívnemu imidžu v zahraničných médiách začnú do Košíc prúdiť davy turistov, no podľa vyjadrení hotelierov sa tieto očakávania nepotvrdili.
V meste a v blízkom okolí Košíc sa počas MS 2011 ubytovalo podľa odhadov okolo 14 232 osôb, ale v Bratislave bol tento počet štvornásobne vyšší.

To si naši hradní páni naozaj mysleli, že zahraniční turisti sú takí sprostí, že nezbadajú tú pravú tvár mesta, aká sa skrývala pod maskou obrovských plachtových bilbordov, čo zakrývali rozpadajúce stavby, ktoré tu dlhé roky ohyzdne vplývajú na jeho okolie ako nejaké rozvaliny v Hirošime, či Nagasaki?!

Tí, čo nebývajú v Košiciach, ale aspoň občas k nám zavítajú, tak majú možnosť presvedčiť sa o tom, ako to v Košiciach teraz rok po majstrovstvách sveta v hokeji 2011 naozaj vyzerá: na najfrekventovanejšom mieste, čiže na Námestí osloboditeľov chátra nedokončená trojposchodová budova

Foto: http://flog.pravda.sk/fromkosice.flog

ešte z čias socializmu v ktorej mal byť dom technických služieb (alebo niečo také) a stále sa s ňou nič nerobí. Nezisťoval som, či to teraz má nejaký súkromník, ale myslím si, že ak s tým dlhé roky nič nerobí, tak od toho je Mestský magistrát, aby to urýchlene riešil a nie iba takým spôsobom, že počas MS v hokeji dal stavbu prekryť veľkým celtovinovým bilbordom s nejakou reklamou (za, ktorú si možno ešte nechal aj platiť) a o pár mesiacov po majstrovstvách sveta sa okrem vandalov a bezdomovcov ešte aj sám vietor postaral o to, že ten bilbord strhol dole. („Možno už aj jemu to liezlo na nervy“, že sa s tou stavbou nič nerobí :-)).

Podobne to dopadlo aj z narýchlo zbúchaným oplotením oproti zimnému štadiónu kde postavili taký plot, ktorý už počas MS vandali z polovice zničili lebo to bol taký „silný plot“ z pórobetónových kvádrov (o hrúbke približne piatich centimetrov), žeby bolo stačilo ak by, čo len cyklista do neho vrazil, tak by ho bol preboril. To skutočne mohli urobiť ten plot s klasickými oceľovými trúbkami a pletivom a aspoň by ušetrili. Lenže samozrejme cez ten by bolo vidieť tú ošarpanú budovu oproti  štadiónu a hlavne ten neporiadok pred ňou, takže by hradní museli uvoľniť ďalšie peniaze na celtovinový bilbord, ktorým by toto oplotenie museli zakryť.

Primátor Raši, nevysedávaj v Blave, ale staraj sa o Košice!!!

Foto: http://flog.pravda.sk/ehmkkosice2013.flog?foto=455681

Vážení poslanci mesta Košíc, hádam si nemyslíte, že na také niečo sú zahraniční turisti zvedaví. No a o Luniku IX a tých narýchlo zbúchaných chajdách tzv. rómskych osadách na rôznych miestach v meste už aj škoda niečo hovoriť! (Lebo si ani neviem predstaviť kam a na akú priečku by zahraniční turisti zaradili Slovensko po jeho náhodnej návšteve?!)

Primátor Raši, kedy konečne zmizne?

A je tu ešte jedná vážna vec o ktorej sa síce hovorí dosť hlasno, ale až keď sa ohlásia silné mrazy:

kompetentní ľudia to neradi vidia a tak dali pokyny mestským policajtom, aby tých ľudí, čo sa stali bezdomovcami, respektíve už sa nimi, čo nevidieť stanú, aby ich dennodenne odháňali z tých miest na ktorých sa zdržiavajú a očividne to každému bije do oči!

Lenže neviem dokedy si myslia, že to takto budú robiť? Veď takých ľudí len u nás v KE takmer dennodenne pribúda ako na bežiacom pase. Často chodievam so psom po meste na prechádzky a žiaľ na mnohých miestach také skupinky ľudí vidím a stretávam. Dovolím si tvrdiť, že v celých KE takých ľudí je už minimálne okolo 600 a bude to len a len horšie, takže skutočne nechápem, či si kompetentní ešte stále myslia, že to iba stačí, aby ich policajti vyháňali niekam tam, kde ich nebude tak okato vidno???! (A to som do toho ešte nezapočítal takých ľudí, čo si porobili príbytky na okraji lesov v blízkosti mesta.)

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7648694x
Priemerná čítanosť článkov: 5193x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy