Založ si blog

Malatinský, sa ešte ani poriadne „nezohrial“ v ministerskom kresle a už má problém…

A nie hocijaký – „Cigánsky“.
Minister hospodárstva Tomáš Malatinský chce byť pravidelne informovaný „o cigánskej kriminalite, cigánskom probléme a veciach s tým spojenými“. K skupine s takýmto programom sa totiž prihlásil na sociálnej sieti Facebook. Jej obsah je podľa mimovládnych organizácii značne rasistický.

Autor FOTO: Robert Hüttner, Pravda

 

 

Predsedníčka združenia Ľudia proti rasizmu a právnička Irena Bihariová upozorňuje, že verejný činiteľ by sa k takejto skupine hlásiť nemal. „Chcem veriť tomu, že nikto z predstaviteľov verejnej moci sa neidentifikuje s takýmto obsahom a ide len o nejaký lapsus. Na podobných rasistických skupinách je totiž najškodlivejšie práve to, keď sa k takýmto myšlienkam prihlási verejná autorita, čím nenávistné myšlienky akoby legitimizuje,“ hovorí.
Malatinský sa po otázkach Pravdy od skupiny dištancoval a tvrdí, že ide o nedorozumenie. „Podľa vyjadrenia ministra sa do spomínanej skupiny na sociálnej sieti dostal omylom pri náhodnom kliknutí a čo najskôr sa z nej vymaže,“ odkázal hovorca rezortu Dárius Bošjak.

ZDROJ: http://spravy.pravda.sk

Rád by som veril tomu, že v tejto veci došlo k nedorozumeniu  a že sa minister do spomínanej skupiny na sociálnej sieti dostal omylom pri náhodnom kliknutí, len mi je dosť čudné prečo sa z tej siete už dávno nevymazal.
Mne to skôr vychádza tak, že sa prerátal a skôr k tejto cigánskej otázke očakával priaznivé a prijateľné názory, ktorými by mohol vo Vláde argumentovať.
P.S. Vôbec sa pánovi Malatinskému ani nečudujem, že chcel byť takto pravidelne informovaný o cigánskej kriminalite, veď ako on mohol vedieť, že sa v poslednom období na Slovensku príliš rozmohla cigánska kriminalita, keď ešte v nedávnej minulosti cestoval po svete na jachtách s niektorými predstaviteľmi PENTY?!

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7649119x
Priemerná čítanosť článkov: 5193x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy