Založ si blog

Zlatý Fico

Výsledok volieb by nemal nikoho šokovať. Pravica spoločne už vládnuť nemohla. O tom nebolo pochýb, potom čo sa od októbra hádali ako malé deti o hračku.

Autor: Ivan Majerský, Pravda

Zlou voľbou by bola aj dvojkoalícia Smeru s niektorou z pravicových strán. Mali by sa na čo vyhovárať, intrigovali by proti sebe a každý by viac hľadel na prieskumy ako prácu. Opäť dejavu.
Vláda jednej strany znie katastroficky, no pozitívne na nej je paradoxne motivácia Roberta Fica. Toho istého Fica, ktorého v roku 2010 nemohlo cítiť 60% Slovenska.
Marketingový politik Fico má totiž jeden veľký sen. Milión hlasov si už splnil. Nasleduje prezidentská stolička. Ak by v tomto neuspel, bola by to jeho najväčšia prehra v živote. Všetko, čo doteraz urobil, by prehra v prezidentských voľbách vymazala z dejín. Bitky doteraz viac-menej vyhrával, no táto by znamenala prehrať celú vojnu. O tom, že už začal svoju kampaň, svedčí aj jeho kritika Radičovej, ktorá v rámci volieb vystúpila na Markíze ako sociologička. A práve o Radičovej sa hovorí ako o jedinej kandidátke na prezidentský úrad v budúcich voľbách.
Pozitívnom je, že Smer nezískal ústavnú väčšinu. Vláda jednej strany ho však prinúti zodpovedať za  všetko, čo sa nepodarí. Každý veľký prešľap bude znamenať mínus pre neho v prezidentských voľbách. Radičová bude s jej imidžom ťažkým protivníkom. Stále je  jediným pravicovým politikom, ktorý si získal sympatie všetkých, liberálov, kresťanov, Maďarov, mladých aj starých.
Fico si momentálne uvedomuje, že  nemôže ísť proti ľuďom arogantne, ostrými lakťami, ale musí hrať fair play. V minulosti bol citlivý na výkyvy v prieskumoch verejnej mienky, tentokrát to bude ešte evidentnejšie. Preto existuje šanca, že ak sa väčšia skupina postaví proti nejakému zákonu, majú šancu uspieť. Ak Fico nevycíti, že ide len o lobing nejakej úzkej skupiny občanov, ustúpi. Mohol by sa tak naplniť názov nášho štátu, republika, vec verejná.
Ľudia na Slovensku sú síce zúfalí, ale nie sú hlúpi. Aroganciu a totalitné maniere by Smeru ani Ficovi nezabudli a to je dobrá správa pre Slovensko. Podobne ako bola tá, že minulé voľby vyhrala Iveta Radičová, aj keď vydržala len rok a pol.
Držím mu palce, nech ukáže, že vie byť v týchto ťažkých časoch aj zlatý. A nielen pre straníkov, ktorí sa tešia na lukratívne miesta v štátnej správe alebo dôchodcov, ktorým dá vianočné príspevky. Nech to nie je ten bojovník proti všetkým, ako si ho pamätáme. Lebo ak sa nezmení, získa ISTOTU, že oslovenie pán prezident počuť nikdy nebude.
ZDROJ: http://www.topky.sk/

 

Vedúci spravodajstva Topiek pán Braňo Karvaš chce takto svojim komentárom tvrdiť, že už okrem Radičovej a Fica nieto nikoho iného kto by mohol zodpovedne zastávať prezidentský úrad na Slovensku?
Tento jeho komentár mi iba potvrdil to, čo si o médiach a novinároch na Slovensku už dlhé roky myslím. Týmto spôsobom iba ovplyvňujú mienkotvornosť občanov a formujú ich tak, aby sa riadili ich prognostikami. Takže skutočne sa ani nieto čomu diviť, že na Slovensku je to tak…
No pánovi Karvášovi jednu vec musím dať za pravdu a to tú, že napísal aj toto:
„Ľudia na Slovensku sú síce zúfalí, ale nie sú hlúpi. Aroganciu a totalitné maniere by Smeru ani Ficovi nezabudli“.
Ak mám byť úprimný, aby to nevyznelo z mojej strany ako zaujatosť voči osobe pána Fica, tak chcem čitateľov ubezpečiť, že podľa toho, čo sledujem politickú kariéru pani Radičovej a následne názory bežných občanov na jej politiku, tak si nemyslím, že ak bude kandidovať na prezidentské kreslo, že uspeje. Vychádzam totiž aj z toho, že už sa o tento post raz uchádzala a vieme ako to dopadlo.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7648302x
Priemerná čítanosť článkov: 5192x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy