Založ si blog

Počul som hasičské sirény, ale myslel som si, že je to iba cvičný poplach

Včera podvečer okolo 18 hodiny som počul hasičské sirény, ale ani vo sne by ma nebolo napadlo, že tí hasiči sa ženú k vežiaku, ktorý je iba zopár desiatok metrov vzdialený od nášho vežiaka.

Foto: Veronika Janušková

Je celkom možné, že poznám aj tú rodinu, ktorej byt vyhorel, ale ani sa tomu príliš nečudujem, že tam došlo k požiaru. Nechcem tvrdiť, že príčinou mohla byť chyba, skrat na elektrických rozvodoch, lebo v konkrétnom prípade mohli domáci niečo zanedbať, ale bývam v takom istom vežiaku a viem, že naše elektrické rozvody už dávno nespĺňajú európske normy. V období, keď sa naše vežiaky stavali /70-80té roky/ vtedy nikto nepredpokladal, že raz budú v týchto vežiakoch tak preťažované elektrické rozvody ako je tomu teraz. /Veď len samotné televízory majú niektoré rodiny aj štyri kusy v každej izbe jeden, ďalej počítače, tlačiarne a o ďalších elektrických spotrebičoch už snáď ani netreba hovoriť/. V každom byte pribudlo mnoho všelijakých elektrospotrebičov a tie staré hliníkové elektrické rozvody na to nie sú stavané. Viem o čom hovorím, robím totiž predsedu samosprávy a v našom vežiaku sme už zopár bytov s týmto problémom museli riešiť, lebo tie elektrické rozvody sa ako na potvoru prerušili buď priamo v paneloch, alebo pod podlahami a majitelia tých bytov mali tým pádom nefunkčné elektrické zásuvky.
Pri tomto požiari sa zranili traja ľudia a zhorel komplet celý byt.

 

Nechcem byť zlým prorokom, ale hrozí, že takéto prípady budú pribúdať! Musím však podotknúť, že nie som elektrikár ani odborník na túto oblasť a držím sa iba vyhlásení, ktoré povedali elektrikári z bytového družstva, keď boli u nás robiť revíziu elektrických rozvodov.
Je celkom možné aj to, že takouto formou elektrikári bytového družstva „tlačia“ na predsedov samospráv, aby vlastníkom bytov dali schváliť celkovú rekonštrukciu elektrických rozvodov v ich blokoch a tým si družstvo poriadne prilepši do svojej kasy.
TAKŽE IBA PRIVÍTAM TO AK SA TU DO DEBATY ZAPOJÍ ODBORNÍK, KTORÝ TIETO TVRDENIA ELEKTRIKÁROV POTVRDÍ, PRÍPADNE VYVRÁTI A POTOM BUDEM MÚDREJŠÍ, ABY SOM MOHOL PREDSTAVENSTVU DRUŽSTVA DOKÁZAŤ, ŽE JEDNOZNAČNE JE ICH SNAHOU LEN TO ABY MALI PRE SVOJICH ZAMESTNANCOV, ČO NAJVIAC PRÁCE A POTOM BY SI SAMOZREJME  MALI Z ČOHO  ROZDEĽOVAŤ AJ PEKNÉ A VYSOKÉ ODMENY.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7660376x
Priemerná čítanosť článkov: 5201x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy