Založ si blog

Vysvetli mi niekto, načo je na Luniku IX miestna samospráva?

Prečo ešte stále nie je Lunik IX pod nútenou správou, veď tam žiadny starosta nikdy nevedel a ani nemal snahu hospodáriť tak, ako by sa patrilo?!
Terajší starosta poslal prokuratúre podnet, aby preverili činnosť bývalého vedenia Lunika IX.
Ex-starosta Lunika IX poberal celkom slušný plat a jediné o čo sa postaral bolo to, že počas jeho starostovania sa pre-šafárilo asi 200-tisíc eur a on teraz má ešte toľko drzosti, že žiada, aby mu doplatili päťmesačné odstupné, pritom neuhrádzal zamestnancom odvody do Sociálnej poisťovne vo výške 56-tisíc eur a do zdravotných poisťovní v sume 25-tisíc eur a okrem dvoch pracovníčok za celé štyri roky ostatní nemali odmeny, ale on v čase krízy poberal 50 % odmien (plat asi 1 900 eur, k tomu odmeny asi 950 eur.)

Foto: SITA/Marián Angelovič

Dokonca kolujú také informácie, že bývalá pracovníčka úradu nezaevidovala doklady o platbách občanov za nájomné za vyše 6-tisíc eur, nevedno, kde skončili, a iná ex-úradníčka zamestnancom strhávala peniaze na exekúciu, no exekútorom ich nepoukázali, niet ich.
Starosta dodal, že pre zlé gazdovanie v minulosti prichádzajú neuhradené vysoké faktúry za roky 2007-9 od vodární, elektrární, Tepelného hospodárstva či telekomunikačnej firmy.
Teraz sa úrad topí v dlhoch, výplaty meškajú niekoľko mesiacov a sami žiadajú ministerstvo financií o nútenú správu. Najnovšou skutočnosťou je faktúra na asi 75-tisíc eur od mesta za odber elektriny obyvateľmi.
Je otázka času, kedy nastane bankrot mestskej časti a pritom úrad hospodári so sumou 17 500 eur mesačne z podielových daní a koncom roka mal Lunik IX záväzky 195-tisíc eur, z toho 140-tisíc po lehote splatnosti aspoň 60 dní, čo predstavovalo 52 % skutočných bežných príjmov roku 2010, čím spĺňali podmienky pre nútenú správu.
Po zavedení nútenej správy by jej správca schvaľoval všetky výdavky a počas jej trvania by napríklad nemohla byť nikomu vyplatená žiadna odmena.
ZDROJ: http://korzar.sme.sk/c/6256615/

 

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7649109x
Priemerná čítanosť článkov: 5193x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy