Založ si blog

Občania, súhlasíte s transformáciou štátnych nemocníc na a. s. ?

Národ je  tak zmagorený a osprostený médiami, že ak by bolo dnes referendum s takouto otázkou, tak by nebolo žiadnym prekvapením ak by sa väčšina vyjadrila proti transformácii nemocníc.

Keď sa človek nad tým vážne zamyslí, tak mu vychádza, že k tej transformácii raz jednoznačne musí dôjsť lebo tie naše nemocnice sa z roka na rok stále viac zadlžujú.

Jeden môj známy propaguje názor, aby občania vyjadrili svoj nesúhlas s transformáciou nemocníc v referende:

Dôkazom o bezmocnosti občanov – voličov v  každej krajine sveta je moderná zastupiteľská parlamentná demokracia bez prvkov priamej demokracie s výnimkou Islandu a Švajčiarska, obzvlášť v integračnom a globalizačnom procese.

Dnes politické strany SDKU-DS a KDH chcú kvôli nedostatku verejných zdrojov transformovať a po transformácii privatizovať zdravotnú starostlivosť nás občanov SR. Je to môj názor, možná, že sa mýlim. Pracujúci občania SR si platia poistné do zdravotných poisťovní a zdravotné poisťovne si majú právo vytvárať zisk (tohto roku podľa informácii Smeru približne 100 miliónov eur).

Naše nemocnice sa mesačne zadlžujú 3,5 miliónmi eur, čiže ročne 42 miliónov eur, ale zdravotné poisťovne si môžu z našich platieb, poistného do solidarity zdravotnej starostlivosti tvoriť zisk a až 20 tisícové mzdy pre vrchných papalášov zdravotných poisťovni.

Je to až neuveriteľné, kam Idu naše peniaze, poistné namiesto toho k čomu majú slúžiť. V zastupiteľskej modernej demokracii sme my občania bezmocný. Zastupiteľská demokracia nie je pre ľudí, ale je výhodná pre špekulantov záujmových finančných  skupín.

Uráža ma, keď politické strany v minulosti predali naše národné vysoko ziskové energetické podniky do zahraničia. Práve z týchto ziskov národných podnikov mohli zástupcovia ľudu tvoriť každoročne vyrovnaný štátny rozpočet ak by zdanili mimoriadnou krízovou daňou obchodné reťazce, ktoré ročne míňajú nehorázne peniaze zo zisku na reklamu v TV či terorizujú naše poštové schránky každý deň v roku.

Taktiež sa nájdu peniaze daňových poplatníkov SR na záchranu  iných krajín v eurozóne, kde je životná úroveň vyššia než u nás alebo na záchranu súkromných stratových európskych bank v iných krajinách Európy, ale nenájdu sa peniaze na financovanie našich štátnych nemocníc.

To je dôvod, prečo nedôverujem politikom zastupiteľskej modernej demokracie. Ale zmeniť to nemôžeme, pretože mienkotvorné  média ovládajú politici a podnikatelia a tak 80% ľudí žije v nevedomosti o spoločenskom systéme priamej demokracie a taktiež nezáujmom, nakoľko majú iné starosti, aby prežili v sociálnej tyranii, ktorá im chce zobrať aj verejné štátne zdravotníctvo v podobe štátnych nemocníc.

Ak pôjdete k voľbám, veľmi si rozmyslite či dáte svoj mandát SDKU-DS a KDH, ktoré sa usilujú o transformáciu štátnych nemocníc na akciové spoločnosti a podľa môjho názoru s pokračovaním neskoršej privatizácie nemocníc a taktiež podľa môjho názoru chcú strany SDKU-DS a KDH podviesť občanov SR, možná, že sa mýlim.

SDKU-DS a KDH hovorí, že sa zlepší zdravotná starostlivosť občanom. Pýtam sa, platí to aj pre nízkopríjmové väčšinové obyvateľstvo?

Nenásilný spôsob nespokojnosti a odporu občanov v SR je isť voliť neparlamentné strany s programom priamej demokracie a poslať našich zástupcov ľudu na zaslúžený oddych po namáhavej parlamentnej práci v parlamente a vo vládach počas posledných 15 rokoch. Týmto sa zapájam do predvolebnej kampane neparlamentných strán v SR v prospech práv  a spravodlivosti pre bežných občanov, obyčajných ľudí SR.

Osobne som za privatizáciu nemocníc na a.s. Ale je ešte komu na Slovensku veriť, že to bude fungovať tak ako to má fungovať?

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Fico vyzval Dolinkovú, aby zabezpečila výstavbu nemocníc. Zostávajú jej dva roky, odborníci sú skeptickí

16.04.2024 07:30

Opozícia rezortu vyčíta zlú komunikáciu, nerealizovanie viacerých potrebných zmien, ustupovanie koaličnej SNS či záujmom finančnej skupiny Penta.

vesmír SpaceX raketa crew dragon

NASA: Objekt, ktorý poškodil dom na Floride, pochádzal z ISS

16.04.2024 07:16

Objekt prerazil strechu a poškodil podlahu na dvoch poschodiach, pričom skoro trafil dieťa.

hexagon, Banská Bystrica

Detské ihrisko, aké nikde inde na Slovensku nenájdete, je v Banskej Bystrici. Desaťročia chátralo, teraz ho zachraňujú

16.04.2024 07:00

Betónové šesťuholníkové tvárnice, z ktorých je komponované detské ihrisko s niekoľkými preliezačkami, osadili do Parku pod Pamätníkom SNP pred viac ako polstoročím. Unikátne dielo aktuálne obnovujú.

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

ONLINE: Hlasovanie o pomoci Ukrajine v USA oddelia od balíka pre Izrael. Bez pomoci budú ruské útoky hrozivejšie

16.04.2024 06:10, aktualizované: 06:39

O vojenskej pomoci pre Ukrajinu a Izrael sa nebude v americkej Snemovni reprezentantov hlasovať spolu.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7659681x
Priemerná čítanosť článkov: 5200x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy