Založ si blog

Iba „slepý človek“ nemôže vidieť, že núdzový stav je hodeným poplašným signálom politikov…

Ktorý slúži k pobúreniu občanov, respektíve pacientov voči štátnemu aparátu. Ten núdzový stav je už na Slovensku 22 rokov, len politici sa tvária a tvárili, respektíve to nechceli vidieť, že je to realita a že s tým skutočne treba niečo poriadne robiť a tie zoskupenia, ktoré toto všetko plánovali a zinscenovali teraz už len čakajú na vhodnú chvíľu, aby naoko dali všetko do poriadku. Týmto ťahom núdzový stav iba posunú na niekoľko mesiacov dopredu a voličov si takto lacno získajú na svoju stranu.

Až po voľbách sa všetci  Slováci postupne začnú spamätávať z toho ako ľahko a naivne sa znovu nechali podviesť a oklamať podvodníkmi, ktorí to mali perfektne naplánované ešte pred pádom vlády a, že na Slovač treba takto postupovať lebo mnohí z nich ešte stále nerozmýšľajú svojim vlastným mozgom, ale naivne veria tým svojim vyvoleným a je to jedno, či modrým a či červeným.

Všetkým politickým subjektom tento (zatiaľ deklaratívný) núdzový stav až príliš vyhovuje v ich predvolebnej kampani a veľmi dobre im to hrá do karát ako ľahko sa dá získať voličov do svojho košiara. (Stačí iba zopár populistických prehlásení, ktorými poukážu na neschopnosť doterajších vlád, že tento problém neustále iba zmietali pod koberec.

Zatiaľ lekári definitívne odmietli ustúpiť, ale bude pre mňa naozaj prekvapením, ak deň pred 1. decembrom Pani premiérka nezvolá Bezpečnostnú radu SR na mimoriadne zasadnutie vlády a tam  pred médiami prehlási, že tento problém je už definitívne zažehnaný a žiadny núdzový plán sa konať nebude.

A toto bude ten tzv. plán B o ktorom sa toľko hovorí, ale nikto vlastne nevie o čom je. Naši politici nie sú až natoľko mechom udretí, aby nevedeli o tom, že Slováci sú síce národ holubičí, ale ak by vyhlásili núdzový plán, tak ten národ by im to poriadne spočítal v nasledujúcich voľbách!

Podľa ústavy totiž núdzový stav môže vláda vyhlásiť len za podmienky, že došlo alebo bezprostredne hrozí, že dôjde k ohrozeniu života a zdravia osôb, a to aj v príčinnej súvislosti so vznikom pandémie, životného prostredia alebo k ohrozeniu značných majetkových hodnôt v dôsledku živelnej pohromy, katastrofy, priemyselnej, dopravnej alebo inej prevádzkovej havárie a núdzový stav možno vyhlásiť len na postihnutom alebo na bezprostredne ohrozenom území a aj ústavný právnici spochybňujú, že by vyhlásenie núdzového stavu muselo bezpodmienečne znamenať, že lekári budú musieť nastúpiť do práce. Pracovná povinnosť, ktorú núdzový stav prikazuje, totiž nie je definovaná ústavným zákonom.

Takže ja pevne verím a som presvedčený o tom, že lekárske odborové združenie, prezident, predsedníčka vlády, ako aj poslanci NR SR dospejú ku konsenzu a dohode tak, aby občania  neboli ohrození na svojich  životoch a zdraví.

P.S. Neodpustím si záverom ešte túto poznámku, že Pani premiérka a pán prezident nás mylne zavádzajú tvrdením, že lekári sú povinní zabezpečiť zdravotnú starostlivosť lebo žiadny lekár túto povinnosť nemá. Táto povinnosť je jednoznačne na strane štátu.
Odborári už začiatkom roku 2011 upozorňovali na nesúhlas so situáciou v zdravotníctve a tvrdili, že ak ministerstvo nesplní ich požiadavky, tak podajú hromadné výpovede.

Takže vláda mala dostatok času na to, aby tento problém vyriešila.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7670592x
Priemerná čítanosť článkov: 5207x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy