Založ si blog

Konečne už aj poslanci schvaľujú nižšie mzdy svojim kolegom

Vicestarostka (Most) bude poberať znížený plat až o 1 700 eur. Po schválení tohoto platu jeden z poslancov verejne vyjadril svoju nespokojnosť tým, že povedal: „Myslíme si, že je to neadekvátne zníženie platu a budeme sa snažiť o nastavenie takého platu, aký si vicestarostka zaslúži.“

Nedalo mi aby som na jeho vyjadrenie nezareagoval a preto som tomu pánovi poslancovi verejne napísal takýto odkaz: Pán poslanec prosím Vás nestrápňujte sa tu zbytočne pred verejnosťou. Aké neadekvátne? Veď všetci ste sa hrnuli do týchto funkcii a sľubovali ste svojim voličom, že budete pre nich pracovať tak, aby boli s vašimi výsledkami spokojní. A výsledok je ten, že znovu za vami takmer nič dobrého nevidieť, ale hlavne, že sa viete stále postarať o svoje vysoké platy.

Chcete azda tvrdiť, že učitelia, zdravotné sestry a mnoho ďalších profesii v ktorých zamestnanci za svoju prácu poberajú niečo viac ako minimálnu mzdu, že toto je adekvátne???

Aby ste boli v obraze, tak k tejto udalosti došlo v Košiciach v mestskej časti Juh a vicestarostka doteraz poberala mesačný plat 1 793 eur, ale od októbra dostane za funkciu na plný úväzok 100 eur.

Paradoxom v tomto prípade je tá skutočnosť, že návrh na zníženie odmeny ani nebol v programe a na rokovaní ho predniesol jej spolustranník. Poslanci o tom nediskutovali a návrh prešiel tesne, o jeden hlas.

Pokiaľ by mal niekto názor, že je to voči nej veľmi kruté, tak uvediem iba toľko, že ona je už dôchodkyňa.

Samozrejme, viem si predstaviť jej znechutenie, keď v rebríčku vicestarostov mala najlepší plat, ale ako jediná aj plný úväzok.

A pre porovnanie: Ján Bílek (Smer) zo Starého Mesta dostáva za polovičný úväzok 1 219 eur, Milan Béreš (KDH) na Západe 900 eur. Peter Kalanin (KDH) na Severe pracuje na tretinový úväzok s mesačnou odmenou 500 eur.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7670749x
Priemerná čítanosť článkov: 5208x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy