Založ si blog

Aká je vlastne pravda o vojne v Líbyi?

Je to v tej Líbyi naozaj všetko tak ako nás o tom informujú média? Asi by stálo za pozornosť prečítať si aj tieto správy:

Neuveriteľná reportáž z Líbye

Stanica SkyNews priniesla neuveriteľnú reportáž úplne otvorene ukazujúcu NATO ako podporovateľa agresie rebelov proti tým občanom Líbye, ktorí sú zástancami Kaddáfiho režimu:

reportér stojaci vedľa húfnic páliacich 105 milimetrové granáty s presnosťou „+- autobus“ na centrum mesta Bin Jawad, s nadšením rozpráva ako sa z rebelov stala poloprofesionálna obsluha diel páliacich na centrum mesta, obrázok, ktorý vraj bol pred pár mesiacmi nepredstaviteľný. Ďalej nasleduje komentár : „Bombardovanie NATO otvorilo cestu pre postup rebelov a tak za pár hodín mohol veliteľ rebelov oznámiť obsadenie mesta Bin Jawad ležiaceho na ceste do Sirte“ Na ďalších záberoch sa po ceste presúvajú raketomety a reportér hovorí, že je dôležité využiť situáciu a presunúť čo najviac ťažkých zbraní k mestu Sirta. Na ďalších záberoch postupujúcich rebelov pristavuje na ceste obchodník z Dubaj a vypláca im peniaze za to, že vraj riskujú svoje životy pre Líbyu. Na ďalšich záberoch rebeli terorizujú utekajúcich obyvateľov Bin Jawad na čo reportér stanice SkyNews konštatuje ! – že obyvatelia Bin Jawad toľko krát „zradili“ revolúciu, že im nie je možné dôverovať. Reportér končí reportáž slovami, že rebeli teraz vstupujú na územie známe podporou Kddáfiho – jeho rodisko Sirta.

Takže americká demokracia – ak podporuješ „revolúciu“ môžeš presúvať kolóny tankov, ak máš opačný názor a chceš žiť ako doteraz, pošleme ti na mesto bombardéry a pár granátov od rebelov. O ochrane civilistov už asi naozaj nemožno hovoriť ani zo žartu.

 

Ruský portál Argumenty.ru priniesol 29.8. správu o situácii v meste Sirte – rodisku Kaddafiho. Správu do redakcie poslal podplukovník vo výslužbe Ilja Korenev. Tento bývalý dôstojník sovietskej a neskôr ruskej armády pracuje pre Kaddáfiho. Podľa jeho slov je situácia nasledovná: Už tretí deň lietadlá NATO masívne bombardujú a raketami ostreľujú mesto Sirta. Mesto je obkľúčené rebelmi, za ktorých pozíciami sa nachádzajú špeciálne oddiely z Británie, Francúzska, Kataru a Arabských Emirátov. Opustiť mesto nie je možné. Ak sa rodiny pokúsia opustiť mesto rebeli ich zadržia, mužov zastrelia a matky s deťmi pošlú naspäť do mesta. Pre intenzívne bombardovanie nie je možné ani pochovávať mŕtvych. Rebeli zatiaľ nezaútočili na mesto priamo, iba sa pokúsili o prieskum bojom pomocou malých oddielov, ktoré boli zničené obrancami mesta, celú akciu zaznamenávali bezpilotné prostriedky NATO a následne lietadlá NATO bombardovali miesta obrany, ktoré boli odhalené pri boji s prieskumnými oddielmi rebelov, keďže ale obrancovia už túto taktiku poznajú z bojov v iných častiach Líbye (NATO vždy vyšle skupinky rebelov, ktoré napadnú obranu, tá síce rebelov rozpráši, ale zároveň prezradí svoje pozície, ktoré následne NATO bombarduje) včas sa stiahli a zaujali nové obranné pozície. Autor dopisu konštatuje, že mu toto bombardovanie pripomína ruské bombardovanie Grozného v zime 1995 s tým rozdielom, že ruské bombardovanie bolo menej intenzívne z dôvodu nedostatku paliva pre lietadlá, lietadlá NATO však nalietavajú prakticky bez prestávky.

článok v argumenti.ru:

http://news.argumenti.ru/world/2011/08/122307?type=all#fulltext

video, na ktorom rebeli strieľajú na auto zo Sirte, ktoré nezastavilo pri jednom z ich kontrolných bodov okolo Sirte:

http://www.youtube.com/watch?v=pWstOCOZaMU

 

Televízia Russia Today priniesla dnes zaujímavý rozhovor s žurnalistom Pepe Escobarom o tom, kto velí rebelom v Tripoli. Veliteľom je Abdelhakim Belhadj, medzi islamistami známy aj pod menom Abu Abdullah Assadaq. Tento pán má veľmi zvláštnu minulosť. V roku 1988 bojoval proti Rusom v Afganistane, v roku 1990 bol zakladajúcim členom LIFG – Líbyjskej Islámskej Bojovej Skupiny, tvorenej veteránmi z Afganistanu, táto skupina sa po 11. 9. po útoku na dvojičky, dostala na americký zoznam teroristických organizácii a CIA po ňom pátrala. V roku 2003 ho zajali v Malajzii a vraj vypočúvali-mučili v tajnej väznici CIA v Bangkoku. Následne v 2004 bol prevezený do Líbye, kde bol vo väzení do roku 2009. A dnes – velí oddielom dočasnej rady v Tripoli.

 

Včera v 11:54 | afinabul |  Ponerológia

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7664840x
Priemerná čítanosť článkov: 5204x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy