Založ si blog

A už mám toho plné zuby! Rozhodol som sa 3 krát a dosť!

Veru na Slovensku už nestačí mať zaistení vlastný majetok proti odcudzeniu iba visiacim zámkom a dokonca to vyzerá tak, že už ani tú vec, ktorú privaríte, tak vám nik nezaručí, že ju zlodeji neodcudzia.

Zhruba pred 6 rokmi mi v priebehu jedného roka zlodeji ukradli dva horské bicykle a pritom som ich mal v oboch prípadoch riadne uzamknuté v stojanoch na bicykle. Zlodeji si moje lankové zámky precvikli a bicykle boli jednoducho fuč.

Teraz po rokoch, keď som sa s tým už ako tak zmieril, tak dnes ráno okolo 9 hodiny, keď som si išiel vybrať z plechového kumbálu dcérin horský bicykel (kumbál máme pod schodišťom a viacerí si doň odkladáme bicykle), tak už pri pohľade na visiaci zámok mi bolo čudné, že bol síce v pätlici riadne zasunutý, ale bol pootvorený. Napadlo mi, že niektorý z vlastníkov si tam večer odkladal svoj bicykel a že si nevšimol toho, že fabkovy zámok síce akože uzamkol, ale nemal ho zatlačený na doraz a preto kľúčik z neho vybrať mohol, ale zámok prakticky zamknutý nebol. V tej chvíli som si ešte pomyslel, čo už, stane sa aj to, ale keď som otvoril dvere kumbálu, tak som s hrôzou zistil, že horské bicykle mojej dcéry a nášho suseda sú jednocho fuč. Hneď som išiel k policajtom ( ich stanica je iba 15 metrov vedľa nášho bloku) a nahlásil som im krádež. Keď sme sa lepšie pozreli na visiaci zámok, tak sa potvrdilo, že bol násilne poškodený lebo jazýček, ktorý sa po pretočení kľúča zasúva do zárezu na oceľovom oblúku visiaceho zámku bol odštiepený. Takže darmo som urobil kryt tak, aby zámok nemohol nik prepíliť prípadne precviknúť, zlodejovi stačila aj tá mala medzera na to, že pravdepodobne tam strčil oceľovú guľatinu alebo pajser a visiaci zámok roztrhol.

V kumbále sme doteraz držali deväť bicyklov, ale ja a môj sused sme sa najčastejšie vozievali na bicykloch a preto sme naše bicykle mávali najbližšie k dverám. A ako na potvoru tie naše bicykle boli zo všetkých aj kvalitnejšej značky, takže tie zvyšné bicykle už (zlodej, či) zlodeji nechali na pokoji.

Je tomu asi 10 rokov, čo z tohto kumbálu už raz niekto ukradol bicykel jedného zo susedov, ale bol to taký starý klasicky bez prehadzovača, takže ten sused sa s tým pomerne skoro vyrovnal, no mne to nedalo a v robote som z oceľového uholníka vyrobil kryt na visiaci zámok, ktorý sme potom spolu s visiacim zámkom prichycovali na dverách tak, že ak by aj zlodej chcel prerezať alebo precviknúť zámok, tak ten uholník by mu v tom zabránil.

Toľké roky som sa tešil, že som konečne urobil také opatrenie, že náš kumbál už žiadny zlodej nenavštívi a dnes ma zlodeji presvedčili, že ešte stále som bol na nich prikrátky. Jednoducho je to tak, že na Slovensku ak nie je niečo privarené, tak nemôžete mať istotu, že vám to niekto neodcudzí.

Policajti mi bez okolkov vysvetlili, že poisťovňa nám s najväčšou pravdepodobnosťou ani tie bicykle neuhradí lebo poisťovne údajne ručia iba za majetok, ktorý bol odcudzený z pivníc vlastníkov. Po ich vyjadrení som bol taký nahnevaný, že som priamo pred nimi prehlásil, že ak je to tak, tak aj ja už budem oddnes kradnúť bicykle. Veď policajti ani nemajú snahu pátrať po zlodejoch a keď u nás platí pravidlo 3 krát a dosť, tak ja si to pozmením v tom zmysle, že mňa okradli 3 krát a dosť! Veď prečo by som si iba ja mál zakaždým kupovať ďalší bicykel?

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7665474x
Priemerná čítanosť článkov: 5204x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy