Založ si blog

Nemám nadávať na túto vládu, keď neurobila nič v súdnictve aby bol spravodlivejší systém?

Ako mám byť spokojný s tým, keď vidím, že v našej krajine poniektorí jednotlivci náš štát a nás všetkých pripravili o miliardy eur na rôznych podvodoch, ale akosi „záhadne“ na nich neplatia tie isté zákony ako na tých, ktorí síce tiež robia podvody a krádeže, ale v oveľa menšom rozsahu.

Tak bývalého daňového šéfa, ktorý stojí pred súdom kvôli nádmerným odpočtom DPH nemôžu súdiť lebo tvrdí že je chorý.

Na okresnom súde v Košiciach už prebehol druhý neúspešný pokus otvoriť pojednávanie kauzy, v ktorej je Ivo Prokopič obvinený. Prokuratúra mu kladie za vinu, že na základe predstieraných obchodov neoprávnene získal nadmerné odpočty DPH za takmer 300–tisíc eur. Samozrejme, že v tomto procese sú spolu s ním namočení ešte ďalší piati experti, ale v jeho prípade je zarážajúca tá skutočnosť, že sa na zasadnutie súdu nedostavil a poslal tam iba lekárske potvrdenie o práceneschopnosti, v ktorom ale nebola uvedená žiadna diagnóza.

Pán Mikloš sa vyjadril, že Slovensko má v rámci EÚ primát v podvodoch s DPH. Podľa jeho vyjadrenia sa jedná len za minulý rok o podvod vo výške 1 300 000 000 eur, slovom jedna celá miliarda a tristomiliónov eur, po starom 39 000 000 000 korún, slovom tridsaťdeväťmiliárd korún. Politici v našej krajine iba nariekajú, že je nedostatok financií na dôchodcov, chorých, školstvo a rôzne rezorty, ale hlavná vec, že Slovensko má zlatú baňu z ktorej ťažia podvodníci a ich osobné bohatstvo je kľúčom k priazni a platenej ochrane zo strany polície, prokurátorov, daňových úradov a ostatných kontrolných orgánov.
Tu je potrebné rovno a nahlas povedať, že občanom Slovenska sa žije zle len preto, lebo niektorím spoluobčanom sa veľmi rýchlo začalo žiť moc dobré. Veď, keď niekto rýchlo a bezprácne nadobudne obrovský majetok, je to vždy len na úkor ostatných. Dobre zorganizovaná spoločnosť je tá spoločnosť, kde si musí každý na živobitie a majetok poctivo zarobiť a toto nie je komunistická filozofia. Tú si komunisti iba privlastňovali. Aj mečiarovské rozdelovanie majetku a fabrík od buka do buka malo a stále má ten istý dopad. Vlády Mečiara a Fica si zmýlili pojem vlastenectvo s kapitalizmom a vyrábali „vlastencov“ bohatstva a výrobných prostriedkov podľa vlastnej nomenklatúry.
Predvolebným sľubom tejto vlády, alebo po ficovsky „tohoto zlepenca“ bol poriadok, sprehľadnenie verejných financií, očista a odstránenie zločinu a poriadok v justícii, náprava jej krívd, odstraňovanie a potieranie klientelizmu a rodinkárstva vo verejnej správe a tento demonštratívny proces by mal vytvoriť celospoločenskú dôveru spoločnosti v túto vládu.

Pravica sa čuduje zo straty preferencií. Je to jednoduché. Pravica stále dlhuje občanom hlbokú analýzu „slovenských dôvodov“ a negatívnych dopadov na životnú úroveň. Zvaľovať vinu na celosvetovú krízu sú lacné výhovorky. Na túto vládu sa pozerajú občania z týchto pohľadov kritickejšie, ako na Mečiara, Slotu a Fica. Je to tým, že voliči tejto vlády očakávali nie lacnejší chlieb za menej práce, ale odstránenie hore – popísaného zločinu. Preto je každé zaváhanie politikov a úradníkov tejto vlády sprevádzané poklesom preferencií iba v radoch vlastných voličov.

 

 

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7666041x
Priemerná čítanosť článkov: 5204x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy