Založ si blog

Podnikatelia, nenechajte si ujsť takúto príležitosť

Veru, viete koľko financií by Košice získali do mestského rozpočtu len počas MS v hokeji?

Vážený pán primátor mesta Košice a poslanci mestského magistrátu zamysleli ste sa niekedy nad tým, že by ste mohli zariadiť organizovanie zájazdov pre zahraničných turistov počas majstrovstiev sveta v hokeji do osád našich Rómov na Východe Slovenska? Viete koľko by Košice získali financií do mestského rozpočtu ak by počas MS niečo také organizovali? Veď tí turisti by sa nestačili čudovať a možno už by ich už ani hokej nezaujímal a počas svojich turnusov by si robili nespočetný počet záberov. Nie je ani vylúčené, že by sa tu potom hrnuli aj filmové štáby aby natočili pokračovanie filmu „Planéta opíc“ lebo také niečo vidieť ako je to naozaj na Slovensku, tak to skutočne hocikde nemožno len tak ľahko vidieť.


Vôbec by som sa nečudoval ak by takúto príležitosť využil niektorý súkromný autodopravca aby usporiadal takúto šou pre zahraničných turistov.

Posadali by si do malých autobusov a ani by nemuseli ďaleko cestovať, hneď prvá zástavka by bol Luník IX. Veď koniec koncov kam by aj tí turisti v Košiciach išli? Veď Hlavnú ulicu by si pozreli behom polhodiny hneď po ubytovaní a potom, čo už s voľným časom?!

Ako bónus by mohol byť zájazd do Spišských Vlach najmä v čase vyplácania dávok. Také niečo ako sú konflikty s istou časťou obyvateľstva, špina, cigaretové ohorky, dokonca aj výkaly a problém so zaparkovaním pred magistrátom, tak také niečo určite Švédi, Fíni, Nóri a ďalší cudzinci vo svojich krajinách skutočne len tak ľahko nevidia. Každomesačné vyplácanie sociálnych dávok v Spišských Vlachoch sprevádzajú aj takéto javy: počas troch výplatných dní do mesta prichádza 500 až 600 neprispôsobivých občanov zo susednej Žehry a z mestskej časti Dobrá Voľa.

Primátor mesta dáva už aj médiám zreteľne najavo, že ide o vážnu a neúnosnú situáciu. Počas vyplácania neprispôsobiví znečisťujú priestory magistrátu, kde sídli pobočka pošty a dochádza ku stretom s ostatnými klientmi pošty. Dokonca poberatelia sociálnych dávok parkujú so svojimi zahraničnými autami pár metrov od hlavnej križovatky.

Obyvatelia, ktorí bývajú hneď pri mestskom úrade sa sťažujú na to, čo sa deje počas troch dní vyplácania dávok, že je to úplná katastrofa. Postávajú im tam pod oknami, fajčia, pľujú na zem a ohorky hádžu po chodníku. V centre pribudli aj lavičky a tak majú ešte aj kde vysedávať. A kde je polícia, pýtajú sa občania Spišských Vlach? Keby tu aspoň chodili a dohliadali na to, ale vôbec nič sa s tým nedeje.
Prečítal som si veľmi zaujímavý príspevok jedného čitateľa k takejto téme a rozhodol som sa ho predložiť aj sem:
stále konflikty a problémy. Možno už nadišiel čas rozdeliť Slovensko. V jednom by mohli žiť tie rasistické odporné špiny a v druhom milé indoslovenské etnikum. Plus samozrejme členovia poradne pre občianske a ľudské práva, ľudia proti rasizmu, Denisa Bary so svojim manželom, veľkopodnikateľ marhuľa, belohorcová, sudkyňa vorobelová, Kvorka, redakcia SME,…..a bude kľud. Rasistická časť bude ďalej pracovať, vychovávať deti, oddychovať a v tej druhej republike, môžu humanisti odpratávať výkaly po svojich chránencoch, no nie?

Takže bude ako ešte nebolo, Slovensko sa vo svete zviditeľní nielen zbabranou deaflympiádou pre nepočujúcich športovcov, ale aj našimi neprispôsobivými Rómami.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7665266x
Priemerná čítanosť článkov: 5204x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy